ponedeljak, 17. januar 2022.  09:06h
Pročitano 277 puta

Atletika: Ksenija Mrkela osvojila bronzanu medalju na Otvorenom prvenstvu Beograda

Ksenija Mrkela, atletičarka AK “Dinamo” iz Pančeva osvojila je bronzanu medalju na Otvorenom prvenstvu Beograda za pionire održanom 16. januara u Atletskoj dvorani u Beogradu.

Ksenija Mrkela Ksenija Mrkela AK Dinamo

To je bilo prvo ovogodišnje atletsko takmičenje za pionire na kojem su osim domaćih učestvovali i atletičari iz okolnih zemalja.

Ksenija Mrkela je bila i jedina predstavnika Atletskog kluba “Dinamo” na ovom takmičenju.

U trci na 800 metara bronzanu medalju je osvojila Ksenija Mrkela rezultatom 2.33,50 što je za skoro 10 sekundi bolji rezultat od njenog ličnog rekorda. Ksenija je ulazno godište mlađih pionira, pa je na ovom takmičenju nastupila sa tri godine starijim devojčicama. To nije uticalo na nju. Hrabro je ušla u trku i istrčala fantastičan rezultat. Već sada možemo govoriti da je pančevačka atletika i AK ,,Dinamo“ dobio novu izuzetno talentovanu devojčicu koja će vrlo brzo pokazati svoj raskošni talenat, kaže njen trener Ljupčo Cvetkoski.

Ksenija Mrkela je do ove godine imala pravo nastupa samo na uličnim trkama i krosevima za svoje godište na kojima je ostvarila gotovo sve pobede. Ovo je prva godina da ima pravo nastupa i na državnim prvenstvima i od nje se tek očekuju fantastični rezultati.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00