petak, 7. januar 2022.  11:02h
Pročitano 394 puta

Mladi Pančevci organizovali humanitarni novogodišnji trening na keju

Grupa “Street Workout Pančevo”, koja okuplja mlade sportiste i rekreativce, na vežbalištu kod Voza, na tamiškom keju u Pančevu održala je novogodišnji humanitarni trening. Okupljeni su na Instagram stranici “Street Workout Pančevo” kako bi promovisali vežbanje i rekreaciju na otvorenom, ali se ujedno bave i humanitarnim radom.

Učesnici humanitarnog novogodišnjeg treninga u Pančevu Učesnici humanitarnog novogodišnjeg treninga u Pančevu Instagram Street Workout Pančevo

Ovoga puta novac su prikupljali za dvadesetosmogodišnju Dušicu Savić iz Parteša na Kosovu i Metohiji, kojoj je dijagnostikovan tumor na bubregu.

Dušan Todorov, član ove grupe kaže da je ovo bio najleši način da započnu Novu godinu.

Ne može se rečima opisati osećaj kakav smo doživeli na ovom treningu. Druženje, trening, pozitivna energija, humanost i još mnogo toga se moglo videti na vežbalištu na keju. Imali smo i lepo vreme. Upoznali smo fenomenalne momke, koji su došli čak iz Aranđelovca kako bi nas podržali. Hvala im na tome i nadamo se da ćemo uskoro imati priliku da im vratimo na isti način. Nadamo se da smo bar malo pomogli Dušici Savić. Ovo je nešto za šta se zalažemo od samog početka i za šta ćemo se zalagati u budućnosti, rekao je Todorov.

U ovoj humanitarnoj akciji prikupljeno je i uplaćeno 14.000 dinara.

Narednu humanitarnu akciju članovi grupe “Street Workout” iz Pančeva najavljuju za 20. februar. Tada će biti održano takmičenje u zgibovima, sklekovima, propadanju i čučnjevima.

Mladi Pančevci, kojih ima više od 300 u okviru grupe “Street workout”, okupili su se avgusta prošle godine sa ciljem da se druže, stiču nova poznanstva, promovišu sport, zdrav život i neprocenjive ljudske vrline – empatiju i humanost. Kome je pomoć potrebna, kažu, informišu se na sajtu “Budihuman.rs”. Na taj način biraju osobe za čije će lečenje, kroz svoje sportske aktivnosti, prikupljati novac.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00