ponedeljak, 21. jun 2021.  09:46h
Pročitano 399 puta

Atletika: dve medalje za Sanju Marić

U Sremskoj Mitrovici je za vikend održano Prvenstvo Srbije za pionire. Atletski klub ,,Dinamo“ iz Pančeva osvojio je dve medalje, obe srebrne, u trkama na 800m i 1.500m.

Sanja Marić Sanja Marić AK Dinamo

U trci na 1.500m Sanja Marić je istrčala fenomenalan rezultat 4:48.

Ako kažemo da je trka bila taktička, a da je ovo prva trka Sanje Marić na 1.500m možemo sa zadovoljstvom da kažemo da je u izuzetnoj formi. U trci na 800m je falilo malo i sportske sreće za zlatnu medalju. Izgubila je Sanja zlatnu medalju u fotofinišu za 19 stotih delova sekunde. Pokazala je veliku borbenost, ali je morala da se zadovolji srebrom. Vidno razočarana i nezadovoljna pokazala je kao svaki vrhunski sportista da je želela više i bolje. To je odlika velikih sportista a Sanja će sigurno to biti. Najvažnije od svega je to da niti Sanja a ni ja kao trener ne biramo discipline u kojima je najslabija konkurencija samo da bi osvojili medalju već nastupamo tamo gde je najteže i najjača konkurencija jer je to jedini put do vrhunskog rezultata, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Posle takmičenja svi najveći atletski treneri su prilazili Sanji Marić i treneru Cvetkoskom i čestitali.

Istog su mišljenja kao i ja da je Sanja izrasla u fenomenalnu atletičarku. Ona je još uvek pionirka, a sledeće godine je očekuju prva takmičenja na prvenstvu Evrope. Tada će svi videti njen pravi potencijal, zaključio je Cvetkoski.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00