ponedeljak, 14. jun 2021.  09:49h
Pročitano 545 puta

Dve srebrne medalje za mlađe juniore Dinama

Tradicionalni atletski miting, najjači međunarodni mlađe juniorski miting u regionu pod nazivom ,,Trofej Beograda“ održan je na stadionu Vojne akademije u nedelju, 13. juna.

Atletičari "Dinama" na "Trofeju Beograda" Atletičari "Dinama" na "Trofeju Beograda" AK Dinamo

Takmičari Atletskog kluba ,,Dinamo“ iz Pančeva, Strahinja Stevšić i Sanja Marić, osvojili su dve srebrne medalje, obe u trkama na 800 metara.

Strahinja Stevšić je bio drugi na 800m u jednoj taktičkoj trci. On je svo vreme bio na vodećoj poziciji a vetar koji je bio izuzetno snažan bio je njegov najveći protivnik. Trku je izgubio u samom finišu trke od atletičara kojeg redovno pobeđuje. Ovog puta je morao da pruži ruku snalažljivijem i boljem takmičaru, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Sanja Marić je, iako pionirka, uspela ponovo da dođe do srebrne medalje u jednoj izuzetno uzbudljivoj trci na 800m u kojoj je istrčala odlično vreme od 2;13 i samo delić sekunde je delilo od pobede. 

Odlična sezona Sanje Marić se nastavlja. Ona je trenutno fokusirana na prvenstvo Srbije za pionire gde će nastupiti u dve discipline. Na tom takmičanju je konkurencija možda najjača i očekujemo medalje u obe discipline. Izuzetan napredak ove sezone Sanje Marić je pokazatelj da ćemo pored Marije Mrkele imati i Sanju u reprezentativnom dresu na Evropskom prvenstvu koje će se održati u Jerusalemu sledeće godine, uveren je trener Ljupčo Cvetkoski.

Odličnu trku imao je i Andreja Božanić u trci na 800m zauzevši 5. mesto.

Na mlađe pionirskom prvenstvu Srbije odlično je trčala Ksenija Mrkela u trci na 800m i ostvarila lični rekord rezultatom 2:40, kao i Miljana Todorović koja je trčala 200m za 31 sekundu. One su još uvek u pionirskoj atletskoj školi Atletskog kluba „Dinamo“ te se od njih tek očekuju pravi rezultati.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00