petak, 28. maj 2021.  18:40h
Pročitano 301 puta

„Majska nagrada“ Sportskom savezu Pančeva

Sportski savez Pančeva dobitnik je najvećeg sportskog priznanja u Srbiji - Majske nagrade za 2021. godinu. Ovo prestižno priznanje od 1961. dodeljuje Sportski savez Srbije.

Majska nagrada uručena je danas u Beogradu Majska nagrada uručena je danas u Beogradu

Ove godine priznanja su dodeljene za 2020. i 2021. godinu. Svečanosti u Narodnoj skupštini prisustvovali su predsednik Saveza Davor Štefanek i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza Pančevo nije krio zadovoljstvo po dobijanju ovog prestižnog priznanja u kategoriji teritorijalni sportski savez za 2021.

Majska nagrada je najveće društveno sportsko priznanje koje se dodeljuje u Srbiji. U 2021. godini naš Savez obeležava pola veka od osnivanja i činjenica da je baš ove godine Sportski savez Pančevo laureat za nas je potvrda dobrog rada tokom svih godina postojanja, rekao je Slobodan Bitević.

U 2021. uz Sportski savez Pančeva dobitnici su karate klub Vojvodina, u olimpijskom sportu posthumno je nagrađena Bobana Veličković, u neolimpijskom Teodora Manić. Među sportista sa invaliditetom priznanje je dobila Danijela Jovanović. U konkurenciji sportskih stručnjaka nagrađen je legendarni trener Svetislav Pešić, dok je nagrada za životno delo posthumno dodeljena preminuloj košarkašici Ivanki Gajić.

Laureati za 2020. godinu su Fudbalski klub Crvena zvezda, u olimpijskom sportu odbojkaš Uroš Kovačević, u neolimpijskom sportu Milovan Vesnić. Dejan Jokić je nagrađen među sportistima sa invaliditetom, SS Subotice kao teritorijalni savez. U konkurenciji sportskih stručnjaka nagrađena je Marina Maljković, nagradu za životno delo primio je Vladimir Cvetković, bivši slavni košarkaš Crvene zvezde i funkcioner u fudbalskom klubu.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00