nedelja, 18. april 2021.  20:45h
Pročitano 446 puta

Badminton: četiri medalje za takmičare Dinama iz Pančeva

Uz punu primenu mera i preporuka Kriznog štaba za sprečavanje širenja zarazne bolesti kovid 19 u subotu, 17. aprila, u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji održan je Juniorski kup – Beograd 2021.

Četiri bronzane medalje osvojili su takmičari BK Dinamo Četiri bronzane medalje osvojili su takmičari BK Dinamo BK Dinamo

Takmičari Badminton klub Dinamo osvojili su četiri bronzane medalje, i to: Marija Samardžija i Maša Aleksić u kategoriji devojčica ispod 17 godina, Boško Jakovljević u kategoriji dečaka ispod 13 godina i Mia Stanimirović u kategoriji devojčica ispod 9 godina.

Izuzetno sam zadovoljan nastupom na juniorskom kupu u Beogradu. Marija Samardžija i Maša Aleksić su potvrdile svoj status među reprezentativcima i pokazale izuzetan napredak u igri. Njih u maju čeka odlazak u Opatiju na veliki međunarodni turnir, koji će biti veliko međunarodno iskustvo, posebno iz razloga što će igrati protiv starijih devojčica. Boško Jakovljević je od pre nekoliko meseci na spisku reprezentativaca i na ovom turniru je pokazao da može da bude u samom vrhu u svojoj uzrasnoj kategoriji. Najviše nas je obradovalo debitantski nastup Mie Stanimirović u kategoriji devojčica ispod 9 godina. Mia je u prilično jakoj konkurenciji odugrala 4 sjajna meča, u polufinalu je pružila žestok otpor osvajačici zlata i pokazala da je, iako joj je ovo bio prvi nastup, zavidan nivo borbenosti i sportske inteligencije. Ubuduće ćemo se na nivou kluba više fokusirati na rad s najmlađim kategorijama. Budućnost badmintona u Pančevu je sigurna, izjavio je Goran Jelesijević, predsednik Badminton kluba “Dinamo“ iz Pančeva.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00