utorak, 6. april 2021.  22:19h
Pročitano 247 puta

U Pančevu predstavljena akcija “Sport je važan”

Akcija "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan" predstavljena je u Pančevu. Sprovode je Sportski savez Srbije i Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta. 

Detalj iz vrtića "Bajka" u Pančevu Detalj iz vrtića "Bajka" u Pančevu Sportski savez Pančevo

Sportski savez Pančevo prepoznao je važnost fizičke aktivnosti za najmlađe i odmah prihvatio predlog da se akcija sprovede u PU "Dečja radost" koju pohađa više od 2.700 dece i to na samom početku ovog nacionalnog projekta. 

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, sportski direktor SSS Dragan Šešum, predstavnici predškolskog sporta Goran Vještica i Goran Perić predstavili su i upoznali kolege iz Pančeva, predsednika Sportskog saveza Pančeva Slobodana Bitevića, sekretara Dejana Perića, direktorku PU "Dečja radost" Ilijanu Ogrizović, kao i koordinatora za fizičku aktivnost u predškolskim utanovama Ivana Markovića, kako projekat izgleda. 

 

sport je vazan 04

 

Sa reči se prešlo na dela te je održan trening sa mlađim predškolcima. 

Uz instruktore Saveza za predškolski sport i fizičku aktivnost i Ristu sportistu sa velikim oduševljenjem 30 minuta vežbali su i mališani. 

 

Sport je važan foto Sportski savez Pančevo

 

Vaspitačima su podeljeni diskovi sa setovima vežbi sa elementima atletike, gimnastike, korektivnim vežbama i vežbama sa loptom kako bi svaki dan deca mogla da imaju organizovanu fizičku aktivnost. 

Dok projekat ne stigne i u ostale vrtiće možete vežbati uz video snimke na youtube kanalu Sportskog saveza Srbije.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00