nedelja, 20. septembar 2020.  23:29h
Pročitano 2424 puta

Tri zlatne medalje za takmičarke iz Pančeva na Prvenstvu Srbije u powerliftingu

Prvenstvo Srbije u powerliftingu (discipline snage) održano je ovog vikenda u Domu kulture u  Knjaževcu. Učestvovalo je više od 70 takmičara, što je izuzetno veliki odaziv s obzirom na epidemiološku situaciju. 

Predstavnici KDT Dinamo Pančevo na takmičenju u Knjaževcu Predstavnici KDT Dinamo Pančevo na takmičenju u Knjaževcu KDT Dinamo

Organizator ovog takmičenja bio je Powerlifting & bodybuilding klub Knjaževac a pod pokroviteljstvom Sportskog saveza grada Knjaževca, Opštine Knjaževac i Powerlifting saveza Srbije. 

Program takmičenja bio je podeljen u dva dana. Prvog dana nastupile su sve takmičarke, kao i takmičari do 93 kg telesne težine, dok su drugog dana nastupali takmičari do 105, 120 i više od 120 kg.

Klub dizača tegova “Dinamo” iz Pančeva nastupio je sa tri takmičarke – Nataša Mitrović, Kristina Cvjetićanin i Barbara Totarvaj, a sve tri osvojile su zlatne medalje.

Nataša Mitrović, kadetkinja, učestvovala je u kategoriji devojaka do 63 kg i osvojila je zlatnu medalju. Nataša je najmlađa takmičarka KDT Dinamo i njen primarni sport je džudo, u kojem je takođe prvakinja države i kandidat za Evropska takmičenja. 

U kategoriji devojaka seniorki do 72 kg nastupila je naša najbolja takmičarka Kristina Cvjetićanin. Kristina je odnela ubedljivu pobedu u svojoj kateogoriji. Osvojila je zlatnu medalju i oborila tri državna rekorda (čučanj 132,5 kg, bench press 77,5 kg i total tj. zbir sve tri discipline 360 kg). Na ovom prvenstvu Kristina je proglašena za najjaču seniorku i apsolutno najjaču takmičarku. Kristina Cvjetićanin poseduje nacionalnu kategorizaciju Ministarstva sporta i omladine Republike Srbije i njen cilj za narednu godinu usmeren je na odlazak na Prvenstvo Evrope. 

U kategoriji juniorki do 84 kg telesne težine nastupila je Barbara Totarvaj koja je takođe osvojila zlatnu medalju. 

Ekipu je predvodio Filip Vlajić, predsednik KDT „Dinamo“ koji je bio glavni sudija na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije u powerliftingu. 

Naredna takmičenja na kojima će nastupiti takmičari pančevačkog Dinama je Prvenstvo Srbije u olimpijskom dizanju tegova u seniorskoj kategoriji, Prvenstvo Vojvodine u powerliftingu, kao i Prvenstvo Srbije u bench press-u. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00