nedelja, 9. avgust 2020.  10:07h
Pročitano 2075 puta

Održan tradicionalni veteranski ragbi turnir u Starčevu

I ove godine u Starčevu je održan tradicionalni veteranski ragbi turnir na stadionu „Borca“. Dvanestu godinu zaredom Starčevci i ragbi klub „Borac“ su domaćini veteranskog ragbi turnira, koji je ove godine održan 8. avgusta.

Predstavnici veteranske ekipe RK "Borac" iz Starčeva Predstavnici veteranske ekipe RK "Borac" iz Starčeva Goran Milošević

Poštujući Uredbe Vlade Republike Srbije i preporuke Ragbi saveza Srbije, ovo je prvi put da se turnir odigrao bez prisustva publike koja je jedino nedostajala da ovaj spektakl bude potpun.

Ipak, igračima ekipa učesnica Gradskog ragbi kluba Vršac, RK Balkanski Komarac 35+, RK Dorćol i RK Borac nedostatak publike kao da je bio motiv da prikažu ragbi na najvišem mogućem nivou za "momke" starije od 40 godina.

Turnir su otvorile ekipe RK Balkanski komarac 35+ i RK Borac, a posle se nastavilo po principu svako sa svakim, tako da je odigrano šest utakmica po veteranskim pravilima gde utakmica traje 2*10 minuta.

Ovogodišnji turnir je najizjednačeniji od svih dosada odigranih, jer su četiri od šest utakmica završene nerešeno.

Najuspešniji su bili gosti iz RK Dorćol koji su ujedno bila i najmlađa ekipa na turniru. 

Igor Tomašić kao predsednik organizacionog odbora turnira nam je izjavio da ostaje veliki žal zbog ovakvog načina organizacije turnira (bez publike).

Ipak, mi kao društveno odgovorna organizacija, moramo ličnim primerom da pokažemo da smo iznad svake situacije i da za nas ne postoje nepremostive prepreke. U klubu smo dugo vagali šta učiniti, a konačnu odluku smo doneli na sastanku 3. avgusta. Želim da iskoristim priliku da se zahvalim svim članovima kluba na uspešnoj organizaciji, kao i svim sponzorima bez kojih ovaj turnir nebi bio na ovako visokom nivou. Želeo bih da istaknem da je i ove godine turnir zadržao karakter međunarodni, a tome je doprinela ekipa RK Dorćol koja u svom sastavu ima jednog Australijanca i jednog Engleza, izjavio je Tomašić.

Ljubomir Bukvić, vođa ekipe RK Dorćol i selektor reprezentacije Srbije nije krio svoje zadovoljstvo zbog učešća na turniru.

Moram da istaknem da je ovo prvi turnir na kome učestvuju veterani ekipe sa Dorćola i izuzetno smo zahvalni domaćinima na pozivu. Drago nam je da smo sreli stare sportske prijatelje i da su evocirane uspomene. Ovaj turnir je perfektno organizovan i stvorila se ideja da nešto slično i mi napravimo sledeće godine, rekao je Bukvić.

 

utakmica veterana u starcevu

 

Ekipu „Balkanskog komarca 35+“ predvodio je Željko Drobnjak.

Dugi niz godina traje saradnja naša dva kluba: Moram primetiti da naši domaćini iz Starčeva iz godine u godinu dižu lestvicu što se tiče organizacije, a samim tim postavljaju domaći zadatak ostalim klubovima, smatra Drobnjak.

Predstavnik GRK Vršac Toni Trailović nam je rekao da im je izuzetna čast ukazana pozivom za učešće na turniru.

Žao nam je što je ovo godine zbog situacije sa pandemijom nije međunarodnog karaktera i iskreno se nadam da će ova pošast proći do sredine septembra za kada je predviđen turnir veterana u Vršcu gde očekujemo sve ove ljude dobre volje, izjavio je Trailović.

Suđenje na turniru je povereno predsedniku sudijske organizacije Aleksandru Leliku i prvom ženskom ragbi sudiji u Srbiji Mariji Stojšić koji su volonterski odradili svoj posao i tako pomogli svom klubu.

Po završetku turnira kapiten domaće ekipe Radivoj Ćosić je uručio plakete i nagrade svim ekipama, kao i najistaknutijim pojedincima na turniru, među kojima su i dame, bivše reprezentativke Srbije, koje su svojim prisustvom "pojačale" ekipe učesnice.

Potpredsednik kluba Anka Stojšić je u svom obraćanju rekla da je ova godina trebala da bude kruna veteranskog ragbija.

Trebalo je da bude deset okupljanja, a vrhunac je trebalo da predstavlja gostovanje reprezentacije Tahitija. Međutim, situacija sa virusom je sve poremetila i ovo je prvo okupljanje veterana ove godine, zato nas je bilo strah kako će se sve odvijati. Moram istaći da je maksimalnim zalaganjem svih struktura u klubu održan ovaj turnir, izjavila je Anka Stojšić.

 

ucesnici turnira za veterane u starcevu

 

Ekipa RK „Borac“ Starčevo je nastupala u sledećem sastavu:

1. Parčetić Vladimir,
2. Krivokuća Vladimir
3. Đurđev Dragan
4. Keljević Goran
5. Sekulović Marko
6. Belobrk Miroslav
7. Đerfi Jožef
8. Ranislavić Vladimir
9. Ćosić Radivoj
10. Tomašić Igor
11. Stanković Dušan
12. Zlatković Marija
13. Starčević Sanja
14. Matičić Dragan
15. Milinković Dragoslav

rezerve:

16. Jovanović Slađan
17. Filipović Goran
18. Arsenijević Goran
19. Sava Veljković
20. Stojanović Goran
21. Stojanović Dragiša

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 116.70 117.41 USD 107.19 107.83 CHF 120.49 121.21 SEK 10.09 10.15