četvrtak, 29. februar 2024.  16:32h
Pročitano 361 puta

Zbog nestašice krvi vanredne akcija prikupljanja krvi u Pančevu

Crveni krst Pančevo, zbog izuzetno niskih zaliha krvi, nastavlja sa organizovanjem zajedničkih vanrednih akcija prikupljanja krvi. 

Iz Crvenog krsta Pančevo podsećaju da se redovne Gradske akcije prikupljanja krvi organizuju svake srede u prepodnevnim satima od 9 do 12 časova Iz Crvenog krsta Pančevo podsećaju da se redovne Gradske akcije prikupljanja krvi organizuju svake srede u prepodnevnim satima od 9 do 12 časova Pančevo MOJKraj/arhiva

 

Pančevački srednjoškolci i srednjoškolke se priključuju ovoj inicijativi na čemu se ovim putem zahvaljujemo učenicima i učenicama Gimnazije Uroš Predić, kao i profesorima koji su ih podržali, te je na njihovoj jučerašnjoj akciji, koja je organizovana u Crvenom krstu Pančevo, prikupljeno 27 dragocenih jedinica krvi, izjavila je Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo.

Na redovnoj popodnevnoj Gradskoj akciji prikupljena je još 41 jedinica krvi. 

I Mašinska škola Pančevo se priključila organizovanju omladinske akcije u petak, 1. marta od 10 do 13 časova, na kojoj će mladi ljudi postati, a verujemo i ostati, dobrovoljni davaoci krvi. Neki od njih će prvi put dati krv a neki su imali priliku da to učine i u prvom polugodištu u ovoj školskoj godini. Molimo naše sugrađanke i sugrađane da nastave da dolaze i na redovne Gradske akcije i na taj način sačuvamo kontinuitet široke zajedničke akcije prikupljanja krvi u Pančevu, kako bismo pomogli onima koji čekaju našu pruženu ruku. Ovim putem želimo i da izrazimo zahvalnost svim dobrovoljnim davaocima krvi koji razumeju tešku situaciju i nizak nivo zaliha krvi i koji se odazivaju na naše apele i pozive, rekla je Todorović.

Iz Crvenog krsta Pančevo podsećaju da se redovne Gradske akcije prikupljanja krvi organizuju svake srede u prepodnevnim satima od 9 do 12 časova, a svake poslednje srede u mesecu u popodnevnom terminu od 13 do 17 časova u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, Žarka Zrenjanina broj 15.

Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju sve zdrave osobe, starosti od 18 do 65 godina. U našoj zemlji muškarci mogu dati krvi svakih 12, a žene svakih 16 nedelja.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00