utorak, 6. jun 2023.  07:58h
Pročitano 344 puta

U Dolovu održana treća radionica o snimanju filmova

U dvorištu Doma kulture Dolovo minulog vikenda održana je treća u nizu radionica za mlade pod nazivom „The Wall” (Zid), a u kojima učestvuju učenici starijeg uzrasta OŠ „Aksentije Maksimović“ Dolovo. 

Podsetićemo se da je zeleni zid u dvorištu Doma kulture Dolovo sa zelenom podlogom u funkciji simulacije studijskih „green screen“ uslova za snimanje filmova Podsetićemo se da je zeleni zid u dvorištu Doma kulture Dolovo sa zelenom podlogom u funkciji simulacije studijskih „green screen“ uslova za snimanje filmova Dom kulture Dolovo

 

Podsetićemo se da je zeleni zid u dvorištu Doma kulture Dolovo sa zelenom podlogom u funkciji simulacije studijskih „green screen“ uslova za snimanje filmova. 

Kreativni tim Inkluzivnog kinokluba „Moj krupni plan“, Udruženja „Satibara“ iz Beograda, rukovodio je snimanjem scena za koje su scenariji razrađivani kroz pristup zajedničkog učešća. 

 

dolovo radionica

 

Koncepti scena su osmišljeni na radionici 14. maja, u okviru koje su polaznici izneli svoje prve filmske skice nakon rada u više grupa i formiranjem nekoliko polaznih tema i okvira za razmišljanje. 

Mladi su zajedno postavljali i rasklanjali „zeleni studio na otvorenom”, glumili vile i vilenjake, zamišljali gde bi voleli da se nađu u budućnosti, smišljali kostime, ali se takođe družili i jačali timski duh. 

 

radionica u dolovu

 

Naredni susret je planiran za drugu polovinu juna kada će se nastaviti sa snimanjem scena.

Radionice filma i videa „The Wall” podržala је Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije i deo je programa festivala Na sopstveni pogon.

 

dolovo wall

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00