petak, 1. jul 2022.  20:17h
Pročitano 154 puta

Raspored raspodele larvicida protiv komaraca na teritoriji Pančeva

Na teritoriji Pančeva sa naseljenim mestima počeće drugi krug akcije raspodele kesica sa larvicidom za suzbijanje larvi komaraca po domaćinstvima.

Raspodela kesica sa larvicidom počeće 4. jula od Jabuke i Glogonja Raspodela kesica sa larvicidom počeće 4. jula od Jabuke i Glogonja Pančevo MOJKraj

Ovo je akcija koju Grad Pančevo sprovodi već nekoliko godina za redom u saradnji sa firmom Ekosan Plus u cilju suzbijanja kućnih formi komaraca.

Iako se organizuje suzbijanje komaraca prskanjem javnih površina, kako bi se što bolje i brže rešili komaraca neophodna je saradnja i od strane građana.

Grad Pančevo je jedna od retkih lokalnih samouprava koja već šestu godinu za redom deli besplatno kesice sa larvicidom domaćinstvima koja imaju septičke jame. Ubacivanjem preparata za suzbijanje komaraca u septičke jame i šahte, koji je za građane besplatan, sprečava se razvoj komaraca.

Razvoj komaraca je vezan za vodu, a posebno vodu koja je zagađena, tako da je veoma važno da kesicu koju građani dobiju ubace u septičku jamu, stajaću vodu (baru, kantu, bure za zalivanje, i slično) ili kanal koji se nalazi u njihovom dvorištu ili ispred kuće. Neophodno je, samo, da se pridržavaju uputstva koje dobiju uz vrećicu preparata i navedenih mera predostrožnosti.

Ovu akciju već šest godina sprovodi Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Pančeva.

Na terenu će biti raspoređeno 13 (trinaest) ekipa, svi operativci će biti vidno označeni i imati identifikacione kartice.

Plan raspodele:

Od 4. do 9. jula: Jabuka i Glogonj

Od 11. do 16. jula: Kačarevo i Banatsko Novo Selo

Od 18. do 23. jula: Dolovo, Stari Tamiš, Ivanovo i Omoljica

Od 25. do 30. jula: Banatski Brestovac i Omoljica

Od 1. do 4. avgusta: Starčevo i Grad Pančevo.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00