sreda, 28. septembar 2022.  17:01h
Pročitano 343 puta

“Rumuni zajedno – Za sigurnu budućnost!” prvi predali listu

Republička izborna komisija, na današnjoj sednici održanoj u 15 časova, kao prvu izbornu listu proglasila je “Rumuni zajedno – Za sigurniju budućnost!” (ROMÂNII ÎMPREUNĂ – PENTRU UN VIITOR SIGUR!) za Izbore za Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine, koji će se održati 13. novembra ove godine.

Prikupljeno je višestruko više potpisa nego što je zakonska obaveza, skoro 1.800 potpisa podrške ovoj listi, koju predvodi dr Trajan Kačina Prikupljeno je višestruko više potpisa nego što je zakonska obaveza, skoro 1.800 potpisa podrške ovoj listi, koju predvodi dr Trajan Kačina Vojvodina Uživo

 

Juče je prikupljeno višestruko više potpisa nego što je zakonska obaveza, skoro 1.800 potpisa podrške ovoj listi, koju predvodi dr Trajan Kačina. Sačinjena je od najuglednijih rumunskih intelektualaca, zdravstvenih, obrazovnih radnika i studenata iz svih krajeva Srbije, piše Vojvodina Uživo.

 

lista rumuni 2

 

Zahvaljujem se svima koji su u impresivnom broju podržali našu listu i unapred želim da se zahvalim onima koji će 13. novembra izaći i glasati. Naša lista je sačinjena tako da imamo predstavnike iz svih oblasti i izsvih delova gde žive Rumuni. Zajedno želimo da radimo na očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta i radićemo i borićemo se za svaki grad, svako selo, svako mesto gde žive Rumuni za bolju i sigurniju budućnost. Srbija nam pruža svu slobodu i sva prava koja su nam potrebna i mi smo na tome zahvalni i baš zbog toga želimo dodatno raditi da bi mlađim generacijama osigurali ono najbolje, a to je jedna sigurna budućnost. Rumuni zajedno, za sigurnu budućnost, istakao je dr Trajan Kačina.

 

rumuni predaja liste 3

dr trajan kacina rumuni 4

Autor:  Vojvodina Uživo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00