utorak, 18. jun 2019.  10:01h
Pročitano 2909 puta

Ivanovo: izbor najboljih harmonikaša 23. i 24. juna i koncerti Ane Bekute i Ace Ilića

U Ivanovu je sve spremno za početak međunarodnog festivala harmonike “Zlatna dirka” – prva harmonika Vojvodine, koji će se ove godine održati 23. i 24. juna.

Festival harmonike u Ivanovu biće održan 23. i 24. juna Festival harmonike u Ivanovu biće održan 23. i 24. juna pozivnica

Festival će se održati na platou ispred Doma kulture u Ivanovu, a svečano otvaranje zakazano je za 23. jun u 19 sati.

Pored srca festivala - takmičenja solista na harmonici, koje ocenjuje stručni žiri sastavljen od renomiranih muzičkih izvođača i pedagoga, sastavni deo festivala su i koncerti solista, orkestara i vokalnih solista koji izvode numere narodne-izvorne muzike. Na samom koncertu ove godine, pored velikog broja vokalnih solista, narodnih orkestara, harmonikaša, nastupiće i svetski priznati harmonikaš, Semir Hasić, svetski prvak na takmičenju harmonikaša u Italiji 1994. godine. U Ivanovu profesor Hasić nastupiće sa violinistkinjom Natalijom Stanisavljević.

U programu će učestvovati i jedna od najvećih zvezda narodne muzike na Balkanu, Ana Bekuta, uz orkestar Mikice Gačića. Koncert će održati i Aleksandar Aca Ilić, a publika će takođe čuti i orkestar Nemanje Ninkovića. Na trećem Međunarodnom festivalu harmonike ’’Zlatna dirka“ nastupiće i finalista takmičenja "Nikad nije kasno" Paja Srdanov iz Pančeva.

Prvog dan festivala (23. juna) od 12 sati u Velikoj sali Doma kulture “Žarko Zrenjanin“ u Ivanovu održaće se takmičenje za sledeće kategorije: petlići, mlađi pioniri, stariji pioniri i mlađi juniori, a od 19 sati na platou ispred Doma kulture održaće se revijalni deo, proglašenje pobednika i dodela nagrada.

Drugog dana festivala (24. juna) od 12 sati u Velikoj sali Doma kulture “Žarko Zrenjanin“ u Ivanovu održaće se takmičenje za kategorije juniora i seniora, a od 19 sati na platou ispred Doma kulture održaće se revijalni deo, proglašenje pobednika i dodela nagrada.

Takmičare će ocenjivati žiri u sledećem sastavu:

Ljubiša Pavković - dugogodišnji rukovodilac Narodnog orkestra RTS-a i predsednik žirija festivala
Mića Janković - šef orkestra RTV Vojvodina
Endži Mavrić - muzički producent i virtuoz na harmonici
Ljiljana Stepić - profesor harmonike
Mirko Kodić - virtuoz na harmonici
Vlada Todosijević - muzički producent
Zoran Paunović - virtuoz na harmonici

Međunarodni festival harmonike “Zlatna dirka” - Prva harmonika Vojvodine, festival je koji se  održava u Ivanovu, a reč je o najvećem, odnosno najviše kotiranom Festivalu harmonike i najvišem nivou takmičenja harmonikaša na teritoriji Vojvodine.

Idejni tvorac i organizator manifestacije je Dom kulture “Žarko Zrenjanin” Ivanovo, koji je u saradnji sa Udruženjem estradnih umetnika “Balkan” iz Pančeva, u takmičenje uključio veliki broj umetnika sa teritorije cele zemlje i regiona.

Autor:  Pančevo MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00