ponedeljak, 1. april 2019.  12:27h
Pročitano 2253 puta

Počele prijave za festival harmonike "Zlatna dirka" u Ivanovu

Treći Međunarodni festival harmonike "Zlatna dirka" - Prva harmonika Vojvodine održaće se u Ivanovu 23. i 24. juna.

Takmičari mogu da se prijave do 20. juna Takmičari mogu da se prijave do 20. juna www.pixabay.com

Takmičari mogu da se prijave do 20. juna, a obrazac za prijavu možete preuzeti na sajtu https://prvaharmonikavojvodine.com/

"Zlatna dirka" je manifestacija koja promoviše i afirmiše narodno-izvorno stvaralaštvo, ali pre svega slavi harmoniku, koja je najzastupljeniji instrument na našoj teritoriji. U isti mah, ovaj festival motiviše i podstiče takmičarski duh mladih talenata.

Ljubiša Pavković biće predsednik žirija ove godine.

Pored srca festivala - takmičenja solista na harmonici, koje ocenjuje stručni žiri sastavljen od renomiranih muzičkih izvođača i pedagoga, sastavni deo festivala su i seminari, stručna predavanja, koncerti solista, orkestara i vokalnih solista koji izvode numere narodne-izvorne muzike.

Festival, koji je pokrenut 2017. godine, je međunarodnog karaktera, jer takmičari i učesnici dolaze iz zemalja čitavog regiona, ali i Evrope. Time dajemo priliku, kako takmičarima, tako i posetiocima da se upoznaju sa muzikom i kulturom drugih naroda.

Zahvaljujući odličnoj organizaciji, visokim kriterijumima ocenjivanja i sjajnim gostima, "Zlatna dirka" je, po mišljenju mnogih istaknutih muzičkih kritičara, posle samo godinu dana postala manifestacija sa visokom reputacijom, nalik najpriznatijim evropskim i svetskim festivalima sa dugogodišnjom tradicijom.

Autor:  Pančevo MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00