sreda, 17. oktobar 2018.  18:30h
Pročitano 2327 puta

Pančevački izdavači na zajedničkom štandu na Sajmu knjiga

Grad Pančevo će i ove godine imati svoj štand na 63. Međunarodnom beogradskom Sajmu knjiga. U utorak, u Klubu „Dvorište“, autori i urednici iz pančevačkih ustanova kulture i drugi suizlagači predstavili su nova izdanja.

Zajednička sajamska promocija na platou „Branko Miljković“ najavljena je za sredu, 24. oktobra u 10 sati Zajednička sajamska promocija na platou „Branko Miljković“ najavljena je za sredu, 24. oktobra u 10 sati logo

Zajednička sajamska promocija na platou „Branko Miljković“ najavljena je za sredu, 24. oktobra u 10 sati, navodi se na sajtu Gradske Biblioteke Pančevo.

Grad Pančevo će i ove godine, u Hali 4, imati svoj štand na 63. Međunarodnom beogradskom Sajmu knjiga. Nosilac štanda je Gradska biblioteka, a nova izdanja predstaviće: Istorijski arhiv, Zavod za zaštitu spomenika kulture, Narodni muzej, Kulturni centar, Dom omladine, Udruženje književnika i književnih prevodilaca, Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“ i Evroregionalni centar za razvoj društva u multietničkim sredinama „In medias res“.

Član gradskog veća za kulturu Nemanja Rotar istakao je značajne rezultate koje su ustanove kulture i druge organizacije postigle na ovom polju i podršku grada. 

Pisac i književni kritičar Vasa Pavković najavio je nove knjige u ediciji „Najbolja“ Udruženja književnika i književnih prevodilaca, a Nemanja Blagojević iz Doma omladine nove „Rukopise“. 

Tri reprinta starih izdanja od interesa za kulturnu istoriju grada, koje je publikovao Istorijski arhiv, opisala je Dunja Rotar. O novim brojevima „Glasnika muzeja Banata“, izložbama, katalozima i planovima za naredni period, govorio je Damir Prašnikar. Autori monografije o Banatskom Brestovcu iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture, koju je priredila Jasmina Vujović, predstavili su ovo, ali i „Kuće i ljude“ Nikole Vlajića i druga izdanja Zavoda objavljena između dva Sajma knjiga. 

Autor i jedan od osnivača Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“, Radovan Pešikan, ukazao je na put izlaska iz krize našeg društva što je tema njegove istoimene studije. 

 

0 gbp sajam knjiga 2018

 

Gradska biblioteka je, uz pomenuto zajedničko izdanje sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture, objavila nove brojeve Čitališta, naučnog časopisa za teoriju i praksu bibliotekarstva, monografiju Milana Đukića o 51. mehanizovanoj brigadi i studiju „Stevo Čuturilo u kulturnoj istoriji Srba“ dr Nataše Ivetić. Ovim izdanjima prethodila je knjiga „Sećam se“ Vladimira Mitrovića koji je bio domaćin okupljanja u Klubu „Dvorište“ i sponzor ovogodišnjeg Gradskog štanda. On će ove godine biti posebno dizajniran i oplemenjen slikama i fotografijama Emila Sfere i Aleksandra Stojkovića, prenosi Čitalište.

63. Međunarodni beogradski Sajam knjiga počeće u nedelju, 21. i trajaće do 28. oktobra. Počasni gost je Kraljevina Maroko, a Niš je grad čijoj izdavačkoj delatnosti će biti posvećena posebna pažnja.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00