nedelja, 23. avgust 2015.  21:07h
Pročitano 1645 puta

U Pančevu je počeo FreeDom Art Festival

Simboličnim okupljanjem na Trgu slobode u Pančevu i nastupom mešovitog kamernog hora „Smilje“ iz Beograda večeras je svečano otvoren „FreeDom Art” festival.

U Pančevu je počeo FreeDom Art Festival Pančevo.MOJKraj.rs

U narednih osam dana biće organizovano više od 50 različitih muzičkih i filmskih programa, radionica i tribina na temu slobode.

Nenad Maletin, direktor Doma omladine kaže da je nastupom hora beogradskih gerontoloških klubova “Smilje” i njihovim repertoarom partizanskih “evergrin” pesama „FreeDom Art” festival simbolično započeo svoju osmodnevnu misiju širenja poruka slobode stavljajući akcenat na rušenje generacijskog jaza i negovanje kulture sećanja i antifašizma. 

Nakon otvaranja u Dvorani “Apolo” grupa “Hajde da…” iz Beograda odigrala je svoju predstavu “Afanisis ili o presvlačenju”.

Program “FreeDom Art” festivala biće nastavljen u Dvorani Apolo u ponedeljak, 24. avgusta, od 20 sati tribinom na kojoj će zajedno na razne teme govoriti Zoran Kesić i popularni “Njuzovci”.

Pokrovitelji „FreeDom Art" festivala su Grad Pančevo i NIS, a detaljne informacije, kao i program festivala, nalaze se na sajtu Doma omladine.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00