sreda, 27. jun 2018.  17:21h
Pročitano 3809 puta

Predstavljen program ovogodišnje manifestacije "Kulturno leto" u Pančevu

U Gradskoj upravi grada Pančeva danas je održana konferencija za medije povodom manifestacije “Kulturno leto” u Pančevu.

Program Kulturnog leta 2018 predstavljen na konferenciji za medije u Pančevu Program Kulturnog leta 2018 predstavljen na konferenciji za medije u Pančevu Pančevo.MOJKraj.rs

Na konferenciji su govorili Nemanja Rotar, član Gradskog veća zadužen za kulturu i omladinu, Marija Jević, direktorka Doma omladine Pančevo, Miroslav Birclin, direktor Narodnog muzeja Pančevo, Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo, Boban Tanasijević, urednik muzičkog programa Kulturnog centra Pančevo i Dejan Bosnić, direktor Gradske biblioteke Pančevo.

 

0 svi ucesnici kzn najava kulturnog leta

 

Nemanja Rotar je podsetio da je Grad Pančevo i ove, kao i prethodnih godina, opredelio sredstva u budžetu grada, kako bi tokom jula i avgusta meseca obradovali naše sugrađane i drage goste programima u sklopu manifestacije „Kulturno leto“ u Pančevu.

Ponuda nije senzacionalistička i spektakularna, jer se tokom cele godine vredno i ozbiljno radi, već je ideja da se onima koji ostaju tokom leta u Pančevu ponudi raznovrsni program u različitim institucijama u gradu i naseljenim mestima. Svi programi tokom leta biće besplatni za građane, najavio je Rotar.

Za ovu namenu izdvojeno je 1.100.000,00 dinara, a u programu učestvuju Kulturni centar Pančeva, Narodni muzej, Gradska biblioteka, Dom omladine, a ove godine pridružuje se i Turistička organizacija Pančeva. 

 

0 najava kulturnog leta kzn

 

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo podsetio je da je nedavno završena trodnevna manifestacija Dani Vajferta i najavio da će biti još novih manifestacija do kraja godine. 

U okviru Kulturnog leta po prvi put ćemo imati Dane suncokreta u Pančevu, manifestaciju koju pokrećemo s Društvom pčelara iz našeg grada. Ona će biti održana 7. jula, a za kraj leta uoči nove školske godine poklonićemo koncert našim sugrađanima o čemu će biti više informacija u avgustu. Zajedno sa Moto klubom Kojot iz Pančeva organizovaćemo moto skup i 20. jula koncert YU grupe kod Doma vojske. Tokom leta bićemo usmereni na promociju nautičkog turizma i vožnje katamaranom, najavio je direktor Stoilković.

 

Pa kulturno leto

 

Program Kulturnog leta će se odvijati na nekoliko lokacija u gradu, na Letnjoj sceni Narodnog muzeja odnosno dvorištu Narodnog muzeja publika će imati prilike da pogleda pozorišne predstave manjeg formata, u Gradskoj biblioteci će biti organizovani književni sureti, na platou ispred Kulturnog centra Pančeva muzički program, a na letnjoj sceni Doma omladine muzički program namenjen pre svega mladima.

Miroslav Birclin, direktor Muzeja pozvao je Pančevce da pogledaju arheološku izložbu o lokalitetima na teritoriji Pančeva koja će biti otvorena do 21. jula, a najavio i izložbu o arheološkom lokalitetu Čurug u avgustu.

Osim izložbi, za sugrađane ćemo tri puta nedeljno organizovati radionicu ručnog pravljenja papira i organizovati četiri pozorišne predstave, najavio je Birclin.

Marija Jević, direktorka Doma omladine rekla je da će se letnji program odvijati u letnjoj bašti ove ustanove, a u slučaju kiše u Dvorani Apolo.

Imaćemo nekoliko koncerata, posebno bih istakla EKV tribjut bend „Krug“ 13. jula. S obzirom da se naš plato zove po Milanu Mladenoviću svake godine neki EKV tribjut bend nastupa u letnjoj bašti. Naš letnji program završiće se krajem avgusta Freedom art festivalom, rekla je ona.

 

0 kzn kulturno leto pvo

 

Dejan Bosnić, direktor Biblioteke istakao je nekoliko književnih susreta, dok je Boban Tanasijević, urednik programa u Kulturnom centru rekao da ova ustanova planira 14 dešavanja tokom leta u vidu koncerata i izložbi.

 

program kulturnog centra 2018

 

„Kulturno leto“ će trajati od 1. jula do 31. avgusta 2018. godine. 

I Domovi kulture u naseljenim mestima takođe učestvuju u „Kulturnom letu“ i pripremaju program za jul i avgust.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(10 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00