ponedeljak, 10. avgust 2015.  16:45h
Pročitano 1270 puta

Bogat muzički program FreeDom Art festivala Pančevo

U vreme održavanja FreeDom Art festivala u Pančevu, od 23. do 30. avgusta, biće organizovan raznovrstan i bogat muzički program za sve generacije.

"Ničim izazvan" će nastupiti u petak, 28. avgusta, u Letnjoj bašti Doma omladine "Ničim izazvan" će nastupiti u petak, 28. avgusta, u Letnjoj bašti Doma omladine

FreeDom Art festival počeće u nedelju, 23. avgusta u 19 časova, simboličkim okupljanjem na Trgu slobode u Pančevu i koncertnim nastupom mešovitog kamernog hora „Smilje” koji čine pripadnici dnevnih centara i klubova Gerontološkog centra Beograd. Reč je o jedinstvenom horu koji od četrdesetak članova kluba za starije, koji će prvi put u Pančevu predstaviti raznovrsan repertoar: od partizanskih pesama i svečanih horskih arija do šlagera kojima su već nastupali po Srbiji i izazvali oduševljenje među publikom.

Muzički program nastaviće se u sredu, 26. avgusta u 23 časa, nakon projekcija srpskih garažnih filmova, kada je na repertoaru garažni koncert benda „The Loop“, koji predvodi reditelj Milutin Petrović.

Više o FreeDom Festivalu:

FreeDom Art Festival nadilazi stroga žanrovska opredeljenja, jer je ideja da se pluralizmom sadržaja i formi unese novi duh u domaću scenu. Zbog toga će ovaj događaj objediniti muziku, film, vizuelne umetnosti, internet, sportski, edukativni program i aktivizam. 

Vodeći se glavnim lajtmotivima promovisanja kulture slobode i univerzalne ljudske vrednosti putem različitih formi umetničkog izražavanja, vrednosti tolerancije, solidarnosti sa svim obespravljenim grupama i podizanjem svesti o važnosti prihvatanja različitosti, festival će biti događaj koji zastupa sve vrste sloboda i to kroz dijalog sa publikom i interaktivni pristup. 

Pored toga, sve što smo gore napisali ne bi imalo težinu da kritika savremenog sveta nije sastavni deo događaja na FreeDom Fest-u. Kritička forma će podrazumevati stvaranje naše zajedničke, jasne poruke koju putem festivala upućujemo – u njoj će pored već pomenutih biti i vrednosti poput izbora slobodnog puta u svom životu, slobodnog odrastanja, usavršavanja, aktivizma, kao i oblikovanja pozitivne, slobodne, otvorene svesti prema društvu i svom okruženju.

Vikend FreeDom Art Festivala je rezervisan za specijalne muzičke programe. U petak, 28. avgusta, od 21 čas, na Glavnoj bini ispred Doma omladine Pančevo nastupaju poznata imena domaće muzičke scene – „Ničim izazvan“, sastav koji mnogi opisuju kao jedno od najvećih osveženja domaće scene u poslednjih nekoliko godina, „Stereo banana“ – za koje kažu da su kosmička energija koja menja svest iz fundamenta i „Zoster“ – grupa čiji rege zvuci šalju poruke mira, tolerancije, afirmacije, ljubavi i edukacije. Domaćim snagama pridružiće se i berlinski street bend „Hogy“, koji svoju inspiraciju pronalazi u putovanjima i upoznavanju sa ljudima i kulturama širom sveta.

U subotu, 29. avgusta, na istom mestu i u isto vreme Main stage otvaramo „žestoko“ – uz „Bas i stegu“, a nakon njih će atmosferu dodatno podgrejati indie sastav iz Sarajeva i predvodnik nove mini-val scene u Bosni i Hercegovini – „Bili Andol“. Posle njih nastupa poznati rok sastav iz Bečeja – „Eva Braun“. Subotnje veče u Domu omladine zatvaramo koncertom benda „Trese.Lupa.Udara.“ koji je u dobrom delu muzičke kritike prepoznat kao esencija kvalitetnog rokenrol zvuka. Vikend muzički program nastaviće se u dvorani „Apolo”, gde će nemački virzuozi za miksetama – TELEKOLLEGEN doneti originalni berlinski elektro zvuk.

Prvi FreeDom Art festival zatvoriće koncert bendova međunarodnog muzičkog projekta „Exploring roots and ways of cultural diversity in music and education” iz Nemačke, Srbije, Italije, Portugala i Izraela, i nastup beogradskog sastava „Lorna Wing”. Projekat „Exploring roots and ways of cultural diversity in music and education“ predstavlja multiakcioni, multilateralni projekat nastao iz dugogodišnje saradnje organizacija iz pomenutih zemalja. Ono što ovaj projekat posebno karakteriše jeste to što sve partnerske organizacije koriste muziku i muzičko pedagoške pristupe u edukaciji i učenju. Bend „Lorna Wing“ je sastav čiji se autorski zvuk najbliže može definisati kao kamerni pop swing. Kombinovanjem pretežno akustičnih, ali i električnih instrumenata sa pomalo melanholičnim ženskim vokalom, u pesmama koje flertuju sa više muzičkih žanrova, teži se da se kod slušaoca izazove osećaj udobnosti. 

Muzički program FreeDom Art Festivala

Nedelja, 23. avgust

Trg slobode, 19 sati

Otvaranje FreeDom Art festivala – koncert mešovitog kamernog hora „Smilje”

Sreda, 26. avgust 

Letnja bašta Doma omladine, 23 sata 

Garažni koncert - bend „The Loop”.

Petak, 28. avgust 

Letnja bašta Doma omladine Pančevo, 21 sat

Koncerti: Ničim izazvan, Stereo banana, Zoster, Hogy 

Apolo, 1 sat iza ponoći

After party: TELEKOLLEGEN

Daniel Archut, John Tale, Nikklaas, Sascha Aviar i Toni Haupt 

Subota, 29. avgust

Letnja bašta Doma omladine Pančevo, 21 sat

Koncerti: Bas i stega, Bili Andol, Eva Braun, Trese.Lupa.Udara.

Apolo, 1 sat iza ponoći

After party: TELEKOLLEGEN

Daniel Archut, John Tale, Nikklaas, Sascha Aviar i Toni Haupt

Nedelja, 30. avgust 

Letnja bašta Doma omladine, 23 sata

Zatvaranje festivala: koncert bendova međunarodnog mutičkog projekta „Exploring roots and ways of cultural diversity in music and education” i sastava „Lorna Wing“.

 

 

 

„Ničim izazvan“ je sastav koji mnogi opisuju kao jedno od najvećih osveženja domaće scene u poslednjih nekoliko godina
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00