petak, 7. avgust 2015.  07:41h
Pročitano 1372 puta

Sve je spremno za ovogodišnji ”Žisel” koji će početi večeras

Festival amaterskog filma ”Žisel” počeće večeras u 20.30 u Domu kulture u Omoljici otvaranjem Salona umetničke fotografije i dodelom nagrada autorima najboljih fotografija.

Detalj sa otvaranja "Žisela" u Omoljici 2012. godine Detalj sa otvaranja "Žisela" u Omoljici 2012. godine V.J.P.

Tokom večeri uslediće još četiri izložbe fotografija.

Đurica Jovanov, direktor Doma kulture u Omoljici kaže da se za učešće na ovogodišnjem Salonu prijavilo 76 autora.

Stručni žiri je odlučio da će na ovoj tradicionalnoj izložbi svoje radove predstaviti 59 fotografa. Učesnici su iz Srbije i iz svih bivših jugoslovenskih republika, kaže Jovanov.

Nakon otvaranja Salona, publika će prisustvovati i otvaranju izložbe ''Eko foto'' koja je organizovana u saradnji sa Centrom za foto talente iz Beograda, izložbe dobitnika najviših zvanja u Foto- savezu Srbije, izložba dvadeset dvoje autora iz Foto grupe Zrenjanin i izložbe Milana Živkovića ''Drugi san''.

Filmske projekcije zakazane su za 8. i 9. avgust.

Na Letnjoj pozornici Doma kulture u Omoljici, u subotu, 8. avgusta će u 20.30 zvanično biti otvoren 45. Festival amaterskog filma, nakon čega će u 21 sat biti održana prva zvanična projekcija filmova.

Ove godine je pristiglo 28 filmova, a žiri je za zvaničnu selekciju odabrao dvanaest. Prva zvanična projekcija će biti održana 8. avgusta, a druga - 9. avgusta, nakon čega će biti uručene nagrade najboljim autorima filmova, kaže Đurica Jovanov.

U okviru pratećeg programa biće održani koncerti bendova ''Texas flood'' i  ''Diva demolition'', pozorišna predstava ”Bog masakra”; memorijalni koncert tamburaša tamburaškog orkestra ”Žisel” i ''Zlatni kotlić Ponjavice''.

Manifestaciju su i ove godine podržali Grad Pančevo, Ministarstvo kulture RS i pokrajinski Sekretarijat za kulturu.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00