utorak, 7. novembar 2017.  23:30h
Pročitano 1566 puta

Glavna nagrada šestog Bijenala crteža Srbije Tomislavu Todoroviću

Dobitnik Glavne nagrade na šestom Bijenalu crteža Srbije, koji organizuje Istorijski arhiv, je Tomislav Todorović, a izložba odabranih dela pristiglih na konkurs otvorena je u utorak, 7. novembra, u galeriji Arhiva.

Dobitnik Glavne nagrade na šestom Bijenalu crteža Srbije, koji organizuje Istorijski arhiv, je Tomislav Todorović Dobitnik Glavne nagrade na šestom Bijenalu crteža Srbije, koji organizuje Istorijski arhiv, je Tomislav Todorović M.M.

Todorović se predstavio crtežom na ter papiru.

To je neobična podloga. Moj rad nema narativ. To su neke intervencije, linije na ter papiru, onakve kakve su moguće na toj podlozi i to je prizor koji nema neku predstavu, a narativ je sveden na najmanju meru, objašnjava on.

Žiri, u čijem su sastavu bili Svetlana Mladenov, Sava Stepanov, Vesna Marković, Nada Denić i Milan Jakšić, dodelio je šest ravnopravnih diploma Martinu Erdešu, Predragu Marjanoviću, Dušanu Periću, Milenku Prvačkom, Mirku Trimčeviću i Milici Crnobrnji Vukadinović.

Na konkurs je pristiglo 232 rada od 136 autora a žiri je za izlaganje odabrao radove njih 59.

Osnovna karakteristika Bijenala koja je izgrađena za ovih deset godina jeste činjenica da se kroz ovu manifestaciju može sagledati, na neki način i steći predstava o kretanju i promenama u savremenoj likovnoj umetnosti. Iz ovih razloga smatramo da je više nego važno nastaviti sa naporima da se i naredna Bijenala održe. Naša želja je da vas upoznamo i sa savremenim crtežom u našoj zemlji ovog trenutka, objašnjava slikar Milan Jakšić.

Bijenale crteža je podržao Grad Pančevo.

Autor:  M.Manić
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00