subota, 7. oktobar 2017.  18:49h
Pročitano 1347 puta

Dečje radionice u Narodnom muzeju

Narodni muzej Pančevo u saradnji sa predškolskom ustanovom „Dečja radost” ovogodišnju Dečju nedelju obeležio je nizom kreativnih i edukativnih radionica koje su bile održavane u Muzeju i vrtiću „Petar Pan”.

Narodni muzej Pančevo u saradnji sa predškolskom ustanovom „Dečja radost” obeležio je ovogodišnju Dečju nedelju Narodni muzej Pančevo u saradnji sa predškolskom ustanovom „Dečja radost” obeležio je ovogodišnju Dečju nedelju Pančevo.MOJKraj.rs/arhiva

Nakon uspešno realizovanih radionica „Životinje od suminagaši papira” u okviru letnjeg programa Muzeja i izložbe radova nastalih na njoj, od 2. do 6. oktobra u vrtiću „Petar Pan“ održan je još jedan ciklus radionica, koji, kao i ovaj letnji, ima za cilj podsticanje dečjeg stvaralaštva, kreativnosti i razvoja fine motorike ruku, kao i u upoznavanje dece sa raznovrsnim likovnim materijalima. Radionice je, i ovoga puta, vodila Aleksandra Milosavljević.

Istovremeno u Narodnom muzeju Pančevo, sa vrtićima „Kekec” i „Leptirić”, organizovane su se radionice „Upoznajmo muzej – šta je to arheologija”.

Pedagoško odeljenje ponudilo je više dešavanja koja za cilj imaju edukaciju dece. Kontaktirane su predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, kao i ustanove koje se bave vaspitanjem i obrazovanjem dece. U tom smislu organizovane su radionice za predškolsku decu koje se sastoje iz dva segmenta – teorijskog i praktičnog, objašnjava pedagog Aleksandra Golubov.

Septembar je bio posvećen upravo najmlađoj publici. Muzej i gostujuće postavke „Blago nama decama kad smo taki mali” i „Muzej za decu” posetilo je 4.500 mališana. Ove dve izložbe rezultat su saradnje etnološkog odeljenja Narodnog muzeja Pančevo, etnološkog odeljenja Narodnog muzeja Zrenjanin i Muzeja Vojvodine.

Autor:  M.Manić
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00