nedelja, 27. avgust 2017.  21:46h
Pročitano 3287 puta

Javni čas škole gitare “Gitarta” na Tamišu (VIDEO)

Škola gitare “Gitarta” Pančevo organizovala je večeras zanimljiv javni čas najmlađe grupe polaznika gitare, na Tamišu.

Zoran Ilić, učitelj gitare u školi “Gitarta” kaže da je odlučio da polaznicima najmlađe grupe priredi performans kako bi im pokazao gde sve gitara može da se svira Zoran Ilić, učitelj gitare u školi “Gitarta” kaže da je odlučio da polaznicima najmlađe grupe priredi performans kako bi im pokazao gde sve gitara može da se svira Pančevo.MOJKraj.rs

Zahvaljujući Turističkoj organizaciji Pančevo, gradski katamaran isplovio je s pristaništa s ovom veselom grupom osnovaca koji su prethodnih meseci vredno vežbali sviranje na gitari kako bi upravo dok plove Tamišem po prvi put svi zajedno zasvirali.

Zoran Ilić, učitelj gitare u školi “Gitarta” kaže da je odlučio da polaznicima najmlađe grupe priredi performans kako bi im pokazao gde sve gitara može da se svira.

Svoje đake učim da je gitara instrument koji je izuzetno društven i da je sviraju gde god mogu, ne samo kod mene na času. Imamo puno javnih aktivnosti, imamo naše javne časove ali i gostovanja. Na primer, 2. septembra ćemo nastupiti u Aviv parku na Danima ekologije, prošlog vikenda smo gostovali u Zrenjaninu, 11. septembra ćemo ići u Beograd da sviramo na Zvezdari. Nastupamo redovno na Stihoviziji… Moji đaci sviraju popularnu muziku, a ovo danas bili su polaznici Letnje škole i članovi najmlađe grupe, kaže Zoran Ilić.

 

0 zoran ilic

 

On kaže da je ovo ujedno bio i prvi zajednički nastup ovih osnovaca.

Malo su imali tremu, ali sve je bilo dobro. Imaju zajednički program, poneko individualni, ali odmah posle zagrevanja dobro im je krenulo od ruke i lepo su svirali ceo program, kaže Ilić.

Učenici škole gitare odlično su prihvatili ideju prvog zajedničkog nastupa na katamaranu dok su plovili Tamišem i veoma su uživali u sviranju.

Ivana Novakov (14 godina) svira gitaru osam meseci, jer kako kaže, voli muziku i odlučila je da svira gitaru.

Za ovih osam meseci naučila sam puno pesama da sviram. Najviše mi se dopada da sviram “Sve još miriše na nju”. Svakog dana svaku numeru odsviram najmanje pet puta. Za sada nemam u planu da osnivam neki bend, volim da sviram za sebe. Baš je lepo danas, dobro je ispalo ovo zajedničko sviranje, jer do sada je svako svirao sam. Savršeno je bilo danas, rekla nam je Ivana Novakov tokom vožnje katamaranom.

 

0 vuk i ivana

 

Vuk Golubović (14 godina) takođe svira gitaru skoro osam meseci, ali on već ima drugare koji sviraju neki instrument i pokušavaju da zajedno nastupaju.

Igram folklor i u našoj grupi skoro svi sviraju neki instrument. Jas am želeo da naučim gitaru. Slušam pop i rok muziku i sviđa mi se što te pesme sviramo u školi gitare. Imam neku vrstu benda, sa drugarima iz folklora vežbam da sviramo zajedno. Najviše uživam da sviram “Lipe cvatu”. Volim javne nastupe tako da mi ovo na Tamišu baš prija. Gitaru sviram tokom školske godine, ali i u letnjoj školi gitare, kaže Vuk Golubović.

Zoran Ilić, kao učitelj gitare ponosan je što je iz njegove škole poteklo već nekoliko bendova, a i na Danima rokenrola u Pančevu, 30. i 31. avgusta na platou Kulturnog centra, sviraće neki od učenika ove škole gitare.

Slatki problem koji ja imam je što je moja školica od pre pet godina do danas izrasla u jednu od najvećih škola gitare u Vojvodini. Imam 50 učenika. Lepa je saradnja s učenicima, ali i roditeljima, i svi su zadovoljni napretkom. Imam đake koji su išli u Muzičku školu, svirali gitaru pa napustili, ali i đake koji su svirali neke druge instrumente, pa došli kod mene da uče gitaru. Sviranje gitare u Muzičkoj školi je dosta konzervativno, a gitara je društveni instrument koji je široko prihvaćen ali na drugačiji način nego što se svira u Muzičkoj školi. Deca sviraju gitaru i nekako ne mogu da se prilagode društvenim gibanjima po proslavama i žurkama. Kod mene se sve svira pravilno. I desna i leva ruka, svira se tehnikom klasične gitare, ali se ne svira klasična muzika nego Klepton, eks ju rok pesme, popularna filmska muzika, kaže Zoran Ilić.

0 najmladji ucenici

 

 

Škola gitare Gitarta postoji pet godina, nalazi se u Njegoševoj ulici broj 9 u Pančevu, a nova školska godina počeće u ponedeljak, 4. septembra.

Autor:  V.J.Peštanac
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00