subota, 19. avgust 2017.  09:30h
Pročitano 2067 puta

Dobro veče za slušanje Lene Kovačević

Koncert džez pevačice Lene Kovačević održan je u petak, 18. avgusta, na platou ispred Kulturnog centra Pančeva.

Prethodni period obeležila je uspešna serija koncerata, a nastup u Pančevu je poslednji u nizu za ovo leto Prethodni period obeležila je uspešna serija koncerata, a nastup u Pančevu je poslednji u nizu za ovo leto M.Manić

Program je bio zanimlјiv, raznovrstan, pun različitih muzičkih stilova obrađenih u džez maniru. Mnogobrojna publika je imala priliku da čuje pesme sa prethodnih ali i sa njenog poslednjeg, trećeg albuma „Džezeri” na kome su obrade dobro poznatih pesama Momčila Bajagića Bajage.

Volim da „provedem” publiku kroz različite periode, ne samo moje muzike, nego i muzike generalno, zato što su na koncertu uvek prisutne različite generacije. Deci je uvek zanimlјivo da čuju nešto od moderne muzike, ali na neki nov način kao što su na primer pesme Ed Širana, ili „Daft Panka”... Imala sam sreću da nastupam pred mnogo lјudi, posebno pred mnogo dece, jer su ona, u suštini, budućnost ne samo ove zemlјe, nego i uopšte naše muzike, ali i deo moje budućnosti. Mnogo je lepo kada vidite da deca shvataju ono što radite, objašnjava Lena Kovačević.

Prethodni period obeležila je uspešna serija koncerata, a nastup u Pančevu je poslednji u nizu za ovo leto. Sledeći koncert imaće u Beču u septembru. Trenutno piše originalnu muziku za projekat namenjen stranom tržištu.

Lena Kovačević je diplomirala na muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu. Do sada je snimila tri albuma – „Dobar dan za pevanje”, „San” i „Džezeri”.

Autor:  M.Manić
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00