nedelja, 16. jul 2017.  07:06h
Pročitano 3130 puta

Završni koncert polaznika tamburaške radionice „Tamburatorijum”

Završni koncert mladih tamburaša – polaznika tamburaške radionice Tamburaški centar „Tamburatorijum” Pančevo, održane na Čardaku, priređen je juče u Narodnoj bašti.

Završni koncert mladih tamburaša – polaznika tamburaške radionice Tamburaški centar „Tamburatorijum” Pančevo, održane na Čardaku, priređen je juče u Narodnoj bašti Završni koncert mladih tamburaša – polaznika tamburaške radionice Tamburaški centar „Tamburatorijum” Pančevo, održane na Čardaku, priređen je juče u Narodnoj bašti M.Manić

Tridesetoro polaznika iz Češke, Bosne, Hrvatske, Slovenije, Rumunije i Mađarske, uzrasta od deset do osamnaest godina, predstavilo se prigodnim internacionalnim programom. Prvo su nastupili solisti uz pratnju klavira, nakon njih kamerni ansambli, a na kraju orkestar.

Prva Internacionalna tamburaška radionica na Čardaku trajala je od 9. do 15. jula, a imala je tri segmenta – solistički, kamerni i orkestarski. Polaznici su naprorno radili i usvajali znanja o sviranju na tamburi, a rezultate su prikazali na završnom koncertu.

Pre pet godina sam otišao u penziju, ali sam zaključio da nisam završio tamburašku priču u Pančevu pošto sam sa ovog podneblja, ispod ovog neba rođen. Želeo sam da nastavim da učim mlade ljude i da im pomognem, kada je u pitanju tambura, da budu što uspešniji i da taj instrument zavole, da istraju i da tamburu prezentuju ne samo ovom regionu, nego i šire, kaže predsednik Tamburaškog centra „Tamburatorijum” i profesor u penziji Budimir Stojanović.

 

0 tamburatorijum pvo 1

 

Od pre godinu i po dana zvanično postoji i škola tamburice „Tamburatorijum” u okviru koje su dečji orkestar, kamerni ansambli i veliki orkestar.

Za zimu je planirano da se organizuje seminar za dirigente koji će voditi eminentni stručnjaci iz zemlje i regiona.

Autor:  M.Manić
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00