subota, 8. jul 2017.  07:09h
Pročitano 2316 puta

Kulturna dešavanja tokom leta

Grad Pančevo je i ove godine opredelio novčana sredstva u iznosu od milion dinara za letnji program.

Narodni muzej Pančevo će, kao i prethodnih nekoliko godina, svoj letnji program održavati u dvorištu Narodni muzej Pančevo će, kao i prethodnih nekoliko godina, svoj letnji program održavati u dvorištu Pančevo.MOJKraj.rs/arhiva

Dom omladine, Narodni muzej, Kulturni centar i Gradska biblioteka pripremili su raznovrsne događaje za ovogodišnje „Pančevačko kulturno leto”.

To su standardni programi namenjenini ljudima različitih starosnih doba. Obuhvatićemo sve populacije i mlade i srednjovečne i pokrićemo sve ukuse – od etno zvuka i izvorne muzike do roka, popa i onoga što se danas najviše sluša, kaže Nemanja Rotar, gradski većnik zadužen za kulturu i omladinu i dodaje da će po potrebi biti obezbeđeno još sredstava za programe Narodnog muzeja i Gradske biblioteke.

Dom omladine pripremio je raznovrstan letnji program, koji će se održavati tokom jula i avgusta. U toku je asfaltiranje dvorišta ove kulturne institucije i reparacija starih tribina, a biće postavljena polukružna bina koju je Dom dobio na korišćenje od grada. Sastav „Hot club of Belgrade”, koji svira džipsi džez, prvi će nastupiti u renoviranom dvorištu Doma, a već za 15. jul je planiran koncert poznatog beogradskog sastava „Artan Lili”. R’N’B žurka trebalo bi da se održi 21. jula, a sutradan će biti koncert grupe „So Sabi”.

Ideja nam je bila da tokom leta program bude malo drugačiji od sezonskog, koji se održava u „Apolu”. Želeli smo da bude malo i latino, afro ritmova. Tu neku priču otvara „So Sabi”, a pravićemo i salsa žurku u avgustu, kaže Slobodan Dodić, urednik muzičkog programa Doma omladine.

„Narandžemovanje”, koje će biti 29. jula, tokom leta priprema zanimljive goste, a kao i do sada, svako ko zna da svira neki instrument ili da peva može da se priključi muzičarima na bini. „Zona B” sa gostima će nastupiti 29. jula, a u avgustu se očekuje još šest muzičkih programa, koji će biti finansirani programskim sredstvima.

Narodni muzej Pančevo će, kao i prethodnih nekoliko godina, svoj letnji program održavati u dvorištu. Ovog leta Kulturni centar ustupio im je malu binu i dva reflektora. Letnji program ove kulturne institucije sastoji se od nekoliko predstava, a planirani su i prigodni koncerti.

Monodramom „Sumrak u bečkom hustoru” započet je letnji program u Narodnom muzeju. Naše dvorište je mnogo lep prostor, zelena mirna oaza u samom centru grada. Imamo u planu i razne radionice, ali to je nešto što može da se realizuje na jesen i zimu u prostorijama muzeja, objašnjava Miroslav Birclin, direktor Narodnog muzeja.

Večeras će posetioci moći da gledaju predstavu dramske sekcije Kluba za odrasla i stara lica Pančeva, 5. avgusta će glumci Tatjana Kecman i Miloš Čoka odigrati predstavu „Pomahnitali” o nedostatku komunikacije uživo, a 15. avgusta će naši sugrađani moći da pogledaju monodramu o Milunki Savić, koju će izvesti glumica Vesna Stanković.

Kulturni centar je pripremio raznovrstan muzički program, koji će se održavati u avgustu, na platou ispred ove institucije, a i program Gradske biblioteke će se održavati tokom sledećeg meseca. O terminima održavanja tih programa obavestićemo naknadno.

Autor:  M.Manić
Ocenite ovaj članak:
(10 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00