ponedeljak, 3. april 2017.  08:28h
Pročitano 2191 puta

Još jedna nagrada za pančevačkog reditelja Ognjena Glavonića

Na svečanom zatvaranju 64. Martovskog festivala, sinoć su u Velikoj sali Doma omladine Beograda dodeljene GRAN PRI nagrade najboljim filmovima koji su prikazani u takmičarskim selekcijama. 

Gran Pri za najbolji dugometražni dokumentarni film žiri je dodelio filmu "Dubina dva" Ognjena Glavonića, autoru iz Pančeva Gran Pri za najbolji dugometražni dokumentarni film žiri je dodelio filmu "Dubina dva" Ognjena Glavonića, autoru iz Pančeva Pančevo.MOJKraj.rs/arhiva

Nagrade su dodeljene u kategorijama za dugometražni i kratkometražni dokumentarni film, animirani film, kratkometražni igrani film u nacionalnoj i međunarodnoj selekciji i za eksperimentalni film/video art, a novčani iznos nagrade za svaku od kategorija je po 2.000 evra.

Gran Pri za najbolji dugometražni dokumentarni film žiri je dodelio filmu "Dubina dva" Ognjena Glavonića, autoru iz Pančeva.

Obrazloženje žirija:
"Veoma hrabar film, reditelja Ognjena Glavonića, koji pokreće tabu temu kroz formu dokumentarnog trilera, uspevajući da ostvari visoku čistotu i koherentnost filmskog izraza."  

Gran Pri za najbolji strani kratkometražni igrani film žiri je dodelio belgijskom filmu "State of Emergency Motherfucker" Sébastiena Petrettija.

Gran Pri za najbolji domaći kratkometražni igrani film žiri je dodelio filmu "Samo devojčice plaču" Vladimira Milovanovića.

Gran Pri za najbolji animirani film žiri je dodelio filmu "Fliposkop" Krunoslava Jovića.

Pored glavne nagrade, žiri je odlučio da dodeli i specijalnu nagradu filmu "Naš grad" grupe autora, u produkciji Roremachine i Beogradskog festivala cveća.

Gran Pri za najbolji film u kategoriji eksperimentalni film/video art žiri je dodelio filmu "Sve, još uvijek, u orbiti" reditelja Daneta Komljena i Jamesa Latimerra.

Gran Pri za najbolji kratki dokumentarni film žiri je dodelio filmu "Papirni život" Zorana Tairovića.

Žiri je doneo odluku i o dodeli specijalne nagrade (usluge postprodukcije u visini od 2.000 evra, koju obezbeđuje kuća Living Pictures), za film "Contraindicazione" Tamare fon Štajner.

Od 30. marta do 2. aprila publika je u okviru 64. Martovskog festivala imala priliku da pogleda više od 150 filmova, kako u takmičarskim kategorijama, tako i u revijalnom delu programa, te na specijalnim projekcijama u okviru kojih je premijerno prikazano nekoliko dugometražnih dokumentarnih filmova. Pored filmova, program festivala činile su i brojne radionice, predavanja, kao i muzički sadržaji.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentar



Saglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00