petak, 16. decembar 2016.  13:38h
Pročitano 1842 puta

Roman „Bezverje” Ivana Ivačkovića u fokusu manifestacije Jedna knjiga – jedan grad

Ovogodišnja manifestacija Jedna knjiga – jedan grad biće posvećena romanu „Bezverje” domaćeg pisca i publiciste Ivana Ivačkovića i održaće se od 26. do 29. decembra, u Gradskoj biblioteci u Pančevu. 

Ivan Ivačković, pisac i novinar, autor je dva bestselera: „Kako smo propevali – Jugoslavija i njena muzika“,i „Umetnost pobune“ Ivan Ivačković, pisac i novinar, autor je dva bestselera: „Kako smo propevali – Jugoslavija i njena muzika“,i „Umetnost pobune“

Pored predstavljanja samog dela i analize njegovih različitih aspekata (literarnih i vanliterarnih), kao i stvaralaštva autora, ovaj program se realizuje kroz organizovanje niza aktivnosti (promocije, predavanja i tribine) tokom kojih se nastavlja istraživanje pitanja i fenomena kojima se delo bavi. 

Cilj manifestacije je porast interesovanja za knjigu i umetnost uopšte, podizanje nivoa čitalačke i književne kulture u zajednici, kao i unapređenje sposobnosti recepcije i razumevanja književnog dela kod posvećenih čitalaca.

 

Bezverje

 

Više o romanu:

U romanu „Bezverje“ Ivana Ivačkovića prikazana je demonska sila koja zaposeda ljude i navodi ih da u zločinu, a ne u dobrim delima, vide put ka sreći i slobodi. Puna filozofskih ideja, ironije i duhovnih dvoboja, bogata u mislima i slojevita u značenjima, knjiga se završava bravurom u kojoj junaci prvi put bivaju imenovani, a događaji dobijaju precizne geografske i vremenske koordinate. „Bezverje“ je zgusnuta proza u kojoj se prepliću fikcija i stvarnost, pripovest koja podstiče na razmišljanje i mami na mnoga čitanja i neprestana otkrivanja brojnih, na prvi pogled skrivenih niti. Ovaj neobičan roman mali je omaž Bulgakovu, Dostojevskom, Miltonu, Konradu, Ničeu i, na posebno interesantan način, Geteu, a vrvi i od posveta drugim autorima.

Više o piscu:

Ivan Ivačković, pisac i novinar, autor je dva bestselera: „Kako smo propevali – Jugoslavija i njena muzika“, za koji je dobio nagradu „Desimir Tošić“, i „Umetnost pobune“, o legendarnim Rolingstonsima. Takođe je autor zbirke eseja „Pisma iz Tajnog grada“, biografskih knjiga „Obe strane jastuka“ i „Priznanja pop pevačice“, kao i pesničke zbirke „Crvena mapa“. „Bezverje“, njegov prvi roman, objavljen je juna 2016, u izdanju Lagune.

PROGRAM:

Ponedeljak, 26. decembar 2016. u 19.00 sati
Sympathy For The Devil: predstavljanje
Marko Vidojković, pisac
Vule Žurić, pisac
Ivan Ivačković, autor

Utorak, 27. decembar 2016. u 19.00 sati
Arhipelag vere: o mnogim licima zla
Novo Tomić, publicista
Ivan Ivačković, autor

Sreda, 28. decembar 2016. u 19.00 sati
Đavo na kauču: borba dobra i zla u prostoru nesvesnog
prof. dr Žarko Trebješanin, psiholog
Ivan Ivačković, autor

Četvrtak, 29. decembar 2016. u 19.00 sati
Glačanje ogledala: put do Bezverja
Aleksandar Žikić, publicista
Ivan Ivačković, autor

Autor:  K.A.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00