ponedeljak, 12. decembar 2016.  08:12h
Pročitano 2968 puta

U Pančevu obeležen Međunarodni dan planina

Povodom međunarodnog dana planina planinarsko-ekološki klub „Soko” organizovao je sinoć druženje u dvorani Apolo. Tom prilikom prikazani su kratki filmovi nastali iz akcija Društva tokom 2016. godine.

U Dvorani Apolo sinoć je Planinarsko-ekološki klub “Soko” premijerno prikazao nekokoliko filmova o planinarenju, kojima su ilustrovane akcije sprovedene tokom 2016. godine U Dvorani Apolo sinoć je Planinarsko-ekološki klub “Soko” premijerno prikazao nekokoliko filmova o planinarenju, kojima su ilustrovane akcije sprovedene tokom 2016. godine PEK Soko

Okupljenima su se na početku obratili Branislav Rovčanin, direktor Turističke organizacije Pančeva i Srđan Nikić, predsednik „Sokola”. Oni su istakli važnost povratku prirodi i njenom očuvanju pre svega, za šta su se oni tokom ovogodišnjih akcija društva trudili. 

 

DAN PLANINA 3

Na slici: Branislav Rovčanin, direktor Turističke organizacije Pančevo

 

Potom su prikazani filmovi o usponu na Durmitor, kraljicu planina i planinu koja drži nebo, kako je još nazivaju. 

Tokom jeseni društvo je upriličilo šetnju kroz gradsku šumu i upoznavanje najmlađih sa ovim prirodnim rezervatom na samo desetak minuta od Grada. Šetnja je takođe zabeležena kamerom što su okupljeni u Apolu mogli da vide. Grad Pančevo za sledeću godinu planira ulaganje u Gradsku šumu tako da će ona početi da dobija svoj sjaj.

Prikazan je i film o još jednom prirodnom rezervatu u našem okruženju - Deliblatskoj peščari, to jest o manifestaciji „U smiraj dana” koja se već nekoliko godina organizuje tamo. O manifestaciji i prirodnim lepotama peščare pričao je idejni tvorac manifestacije Bojan Vojnov

 

DAN PLANINA

 

Pored toga pušteno je još nekoliko edukativnih filmova sa ovogodišnjih akcija kao i film „Vratimo se prirodi” čije ime govori samo za sebe, a snimljeni kadrovi to upotpunjuju.

Na kraju je puštena najava za film o putovanju na Svetu goru čija će premijera biti krajem januara 2017. godine u pančevačkom Kulturnom centru.

 

DAN PLANINA 1

Autor:  N.Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00