ponedeljak, 7. novembar 2016.  10:30h
Pročitano 1411 puta

Spektakl za kraj džez festivala

Pančevački džez festival završen je sinoć spektakularnim nastupom Ivana Aleksijevića i njegovog sastava „Sound Sculptures”, a zatim i velikog Džejmsa Kartera sa Organ triom.

Ovogodišnji pančevački džez festival zatvorio je Džejms Karter Ovogodišnji pančevački džez festival zatvorio je Džejms Karter N.R.

I posledenje veče počelo je zagrevanjem u foajeu pančevačkog Kulturnog centra i nastupom mladih muzičara iz muzičkih škola. To je bila dobra uvertira za dva velika nastupa koja su se ubrzo desila u Dvorani Kulturnog centra.

 

NEKI NOVI KLINCI

 

Najpre se publici predstavio Pančevac Ivan Aleksijević, poznati virtuoz i pijanista, koji je nastupao sa mnogim našim pop i rok umetnicima poput Bajage i Zdravka Čolića, ali najviše u bendu Ramba Amadeusa. On se svojim sugrađanima predstavio sa svojim sjajnim kolegama Igorom Maleševićem, bubnjarem i kontrabasistom Milanom Pavkovićem. Oni su džez tradiciju predstavili na moderan način sa izletima i koketiranjem sa prepoznatljivim minijaturama iz pesama Ramba Amadeusa ili Mokranjčevih Rukoveti, pa čak do Šuberta.

 

IVAN ALEKSIJEVIĆ

 

Pošto se publika dobro zagrejala bila je spremna za još jednog velikog šoumena i velikana svetske džez scene Džejmsa Kartera. Saksofonista i klarinetista po vokaciji ali pre svega inprovizator i veliki muzičar uspeo je svojim ležernim i duhovitim ponašanjem na sceni, i poigravanjem na saksofonu da izazove odličnu povratnu informaciju iz publike. U tome su mu pomogle njegove kolege Džerard Gibs na orguljama i Aleks Vajt za bubnjevima.

 

DŽEMS KARTER

 

Zavese na 19. Pančevački džez festival su spuštene.

U obraćanju publici Nemanja Bogdanov, direktor pančevačkog Kulturnog Centra, zahvalio se svima koji su zaslužni da ova manifestacija dosegne ovakve razmere. Pre svega umetničkom direktoru festivala Voji Pantiću, a zatim i Gradu Pančevu i svim svojim kolegama iz Kulturnog centra, u nadi da će sledeći, 20. jubilarni festival biti još bolji.

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentar



Saglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00