ponedeljak, 3. oktobar 2016.  19:45h
Pročitano 2879 puta

Krilate pesme i prijatelji u vozu Romantika

U subotu je održana nesvakidašnja promocija zbirke poezije i kratke prozne forme, u vozu ”Romantika”, na relaciji Beograd – Sremski Karlovci.

Inicijatorke projekta Krilate pesme i prijatelji Inicijatorke projekta Krilate pesme i prijatelji K.P.

Promovisana je knjiga ”Krilate pesme i prijatelji” koja je objedinila poeziju inicijatorki projekta ”Krilate pesme”: Gordane Vlajić, Ivanke Radmanović i Milosave Pavlović, kao i pisaca koji su na dosadašnjim književnim događajima nastupali sa pesničkim triom ”Krilate pesme”, od najvećih srpskih savremenih pesničkih imena do mladih nada naše poetske scene. Tako su u knjizi pesme Matije Bećkovića, Radomira Andrića, Petra Žebeljana, Radomira Mićunovića… ali i Jasmine Radovanović, Marijane Pilipović, Mariole Pantelić, Marka R. Katića…

 

Rajko voz

 

Pesnikinje su u dogovoru sa Srbijavozom predstavile zbirku u jednom od vagona 2. klase i u vagon-restoranu. Putnici su izjavili da se osećaju privilegovanim što su se zatekli na ovoj ”poetskoj vožnji”. Njihovo iznenađenje, podelili su i učesnici promocije, ne krijući zadovoljstvo reakcijom putnika, a posebno domaćina voza ”Romantika” koji su se svojom ljubaznošću i predusretljivošću potrudili da i putnici i pisci ovu promociju zapamte kao izuzetno neobičnu i prijatnu.

 

Posveta voz

 

Nakon promocije u vozu, pesnici su posetili Karlovačku gimnaziju, gde su takođe predstavili knjigu ”Krilate pesme i prijatelji” ali i razgovarali sa učenicima Gimnazije ”Uroš Predić”, gostima ovog dešavanja i učenicima Karlovačke gimnazije koje je okupila profesorka Maja Stokin. 

Misija ”Krilatih pesama” je sveobuhvatan projekat, jer pesnikinje Vlajić, Radmanović i Pavlović poeziju popularišu nastupajući na (za poeziju) neočekivanim mestima poput: voza, broda, tramvaja ”dvojke”, varaždinskog groblja, crkva u Beču, Mikserhaus… trudeći se da na svaki od svojih nastupa pozovu i pesničke veličine i mlade i talentovane pisce koji tek utabavaju staze svojih karijera i traže se u životnim lavirintima.

 

Kaver

 

Ovoga puta, u promociji na šinama, u Vozu ”Romatika” i Karlovačkoj gimnaziji su učestvovali: Gordana Vlajić, Ivanka Radmanović, Milosava Pavlović, Rajko Džaković, Dimitrije Bukvić, Branislav Zubović, Jasmina Radovanović, Aleksandra Mihajlović, Nikolina Đorđević i Jovana Ivanović. 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00