sreda, 28. septembar 2016.  06:17h
Pročitano 1689 puta

U susret festivalu “Žaoka”

Pančevački Dom omladine započeo je novi ciklus radionica karikature koji je ujedno i priprema za konkurs za ovogodišnji festival „Žaoka”.

Radovi nastali na ovim radionicama ući će u izbor sa ostalim radovima koji budu poslati na likovni konkurs za „ Dečiju Žaoku” Radovi nastali na ovim radionicama ući će u izbor sa ostalim radovima koji budu poslati na likovni konkurs za „ Dečiju Žaoku” N.R.

Radionice sa decom i ovaj put u delo sprovodi karikaturista i ilustrator Nikola Dragaš.

Prva u nizu upriličena je u Banatskom Brestovcu 17. i 18. septembra a druženje sa mališanima nastavljeno je u Dolovu 24. i 25. septembra. Teme radionica su vesele kao što je i sam festival za koji se pripremaju radovi. Mališani su crtali svoja viđenja cirkusa, karnevala, žurke i ringišpila.

 

U SUSRET ŽAOCI.2

 

Radovi nastali na ovim radionicama ući će u izbor sa ostalim radovima koji budu poslati na likovni konkurs za „ Dečiju Žaoku”. Pravo učešća imaju učenici osnovnih škola od 5. do 8. razreda kao i srednjoškolci prve i druge godine, a radovi se mogu poslati na adresu Doma omladine Pančevo ili dostaviti lično do 20. oktobra.  

Pored likovne kategorije na konkurs se mogu poslati i literarni radovi u vidu aforizama ili satiričnog stiha. U dolovačkom Domu kulture biće upriličena radionica gde će mališani izraziti svoja šaljiva viđenja u formi zadatih literarnih dela, a radovi će biti poslati na pomenuti konkurs „Dečije Žaoke”.

Posle dolovačke radionice karikature slično druženje u narednom periodu Nikola Dragaš upriličiće i sa mališanima u Glogonju i Kačarevu.

 

PLAKAT ŽAOKA

 

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00