ponedeljak, 1. avgust 2016.  22:59h
Pročitano 3555 puta

Pesnici govorili stihove na brodu

Prvo poetsko krstarenje na brodu, u okviru kojeg su pesnici govorili svoje stihove, organizovano je danas na brodu “Kej” u Beogradu, zahvaljujući “Krilatim pesmama” i njihovim prijateljima.

Tokom devedeset minuta krstarenja publika je mogla da čuje pesme i prozne odlomke kako renomiranih tako i mladih autora Tokom devedeset minuta krstarenja publika je mogla da čuje pesme i prozne odlomke kako renomiranih tako i mladih autora Pančevo.MOJKraj.rs

Krstarenje Dunavom započelo je recitovanjem stihova o ovoj reci, a govorio ih je ovogodišnji dobitnik prestižne pesničke nagrade "Vasko Popa", Radomir Andrić, koji je tu nagradu dobio za knjigu pesama "Osim jedne stvari".

Dunav je najopevanija reka, o njoj je pevao i Vasko Popa, a Radomir Andrić kaže da bi voleo da se organizuje susret pesnika podunavskih zemalja.

Dobro je što su se ovde okupili i pesnici i pisci, čitanje poezije na Dunavu već je samo po sebi pesma, rekao je Andrić.

Gordana Vlajić, Ivanka Radmanović i Milosava Pavlović, članice Udruženja književnika Srbije kažu da im je želja da poeziju dovedu pred publiku, pre svega putnike u različitim sredstvima javnog prevoza. Kako kažu, želja je bila jednostavna – da ljudi iz prevoza izađu nasmejaniji i raspoloženiji nego što su ušli.

Tokom devedeset minuta krstarenja publika je mogla da čuje pesme i prozne odlomke kako renomiranih tako i mladih autora, među kojima je bilo i debitanata, poput Jasmine Radovanović iz Pančeva, koja je pročitala nekoliko svojih pesama koje će se naći u njenoj prvoj zbirci pesama “Žena u čitanju”.

 

0 jasmina radovanovic

 

Osim Radomira Andrića i Jasmine Radovanović, svoje radove čitali su Ivanka Radmanović, Milosava Pavlović, Gordana Vlajić, prof.dr Gordana Pešaković, Ivan Lalović, Nemanja Dragaš, Marko Katić, Bogdan Zdjelar, Dimitrije Bukvić.

Na krstarenju Dunavom, u publici bili su i pesnik Rajko Đaković i fotograf Božidar Vitas, koji su sve prisutnima takođe govorili svoje stihove.

Čitanje poezije na brodu u Beogradu organizovano je nakon sličnih događaja organizovanih u tramvaju “dvojka”, školama, muzejima, Mikser hausu, a promocija poezije do kraja godine biće organizovana u jednom od vozova, dok su u toku i pregovori za čitanje poezije u jednom od aviona.

 

IMG 20160801 203016

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00