četvrtak, 28. jul 2016.  22:23h
Pročitano 1494 puta

Dolovačko kulturno leto

Dom Kulture iz Dolova i ove godine organizuje letnji program ili kako ga još nazivaju „Dolovački letnji festival”.

Letnji festivalski dani trajaće do kraja avgusta, a počeli su rejv žurkom 16. jula Letnji festivalski dani trajaće do kraja avgusta, a počeli su rejv žurkom 16. jula N.R.

Programi se odvijaju na platou ispred same ustanove, a bar jednom nedeljno tokom letnjih večeri upriliči se jedan veliki muzičko scenski nastup.

Festival je počeo rejv žurkom pod nazivom „Ravevolovo” 16. jula. Planirano je da druženje bude napolju na košarkaškom terenu, koji je u sklopu dvorišta Doma Kulture, ali je zbog vremenskih uslova ipak prebačeno u zatvoren prostor, to jest u disko salu pomenute ustanove. To nije umanjilo užitak, pa je stotinak ljubitelja rejv zvuka uživalo uz kompozicije koje su im puštali di džejevi.

Prošlog petka, 22. jula, plato Doma Kulture zašareneo se od mališana, koji su pokazali svoje igračko umeće. Klinci i klinceze su članovi KUD-a „Banatski vez” koji je organizovao ovo veče, a pored igračkih koreografija, predstavilo se i nekoliko vokalnih solista, takođe školaraca.

 

SOUL STEAMERS

 

Pored toga tokom leta  organizuju se i razne edukativne radionice za decu školskog uzrasta. Tako su upiličena ekološka, literarna, likovna i razna druga druženja mališana.

Dolovačko kulturno leto nastavlja se u petak, 29. jula od 21 čas, akustičnim nastupom članova benda „Soul Steamers” koji će predstaviti svoje autorske bluz kompozicije, ali i rok i bluz standarde. 

Letnji festivalski dani trajaće i tokom avgusta. Očekuje se jedno veče rumunskog folklora, nastup vokalnog soliste Žike Martinova i još jedno veče KUD-a „Banatski vez”.

 

BANTSKI VEZ.3

 

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00