nedelja, 5. jun 2016.  07:30h
Pročitano 2145 puta

Izložba “Moj svet” Lenke Gavrilović

Prva samostalna izložba radova „Moj svet” naše osmogodišnje sugrađanke Lenke Gavrilović otvorena je sinoć u BUDI paviljonu u Narodnoj bašti, u okviru Bijenala umetničkog dečjeg izraza. 

Prva samostalna izložba radova „Moj svet” naše osmogodišnje sugrađanke Lenke Gavrilović otvorena je sinoć u BUDI paviljonu u Narodnoj bašti Prva samostalna izložba radova „Moj svet” naše osmogodišnje sugrađanke Lenke Gavrilović otvorena je sinoć u BUDI paviljonu u Narodnoj bašti BUDI 2016

Na otvaranju je govorila vaspitačica Jelena Fatović Nikolić. 

Lenka inspiraciju za svoje radove pronalazi u svakodnevnom životu i u vremenu koje provodi sa svojom velikom porodicom. 

Uglavnom volim da crtam životinje i stripove. Volim da crtam svoju porodicu i imam puno ideja za sve što crtam. Crtam svoju porodicu na krštenju, na svadbi, ovde u Narodnoj bašti, na kampu, otkriva nam Lenka Gavrilović. 

 

0 lenka gavrilovic otvaranje

 

Sama je naučila da crta, a već u petoj godini osvojila je nagradu na Međunarodnom likovnom konkursu u Makedoniji „13. noemvri”. 

Na prvom likovnom konkursu u predškolskoj ustanovi Zrenjanin, 2014. godine, na temu „Da imam super moć”, Lenkin strip je nagrađen specijalnom nagradom zbog izuzetne kreativnosti, domišljatosti i likovnosti. 

Izložbu Lenkinih crteža možete pogledati do 16. juna.

 

0 lenka gavrilovic

Autor:  M.Manić
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00