četvrtak, 31. mart 2016.  20:01h
Pročitano 2703 puta

Počinje kurs kaligrafije

Dom omladine Pančevo sa ponosom najavljuje novi edukativni program: Kurs kaligrafije! 

Svake subote, besplatan kurs kaligrafije, namenjen polaznicima svih starosnih dobi Svake subote, besplatan kurs kaligrafije, namenjen polaznicima svih starosnih dobi

Svake subote, počev od 2. aprila u 12 sati u prostorijama Doma omladine Pančevo, profesor mr Željko Komosar držaće besplatan kurs kaligrafije, namenjen polaznicima svih starosnih dobi.

Program kursa obuhvata hronološki razvitak fonetskih pisama, i ima za cilj da polaznike bolje upozna sa osnovnim principima rada i ispisivanja kaligrafskih pisama, i to kroz predavanja, video prezentacije i demonstriranje pisama kroz istorijska razdoblja.

Pored kursa kaligrafije, Dom omladine Pančevo pokrenuo je niz novih programa namenjenih edukaciji mladih: u martu je počeo da radi Foto klub Doma omladine za učenike osnovnih škola, u naseljenim mestima održavaju se radionice karikature, a u letnjim mesecima u planu su i hip hop radionica i dramska sekcija.

 

Više o predavaču:

Željko Komosar, rođen 1965. godine. Bavi se slikarstvom, ilustracijom, kaligrafijom, grafičkim dizajnom i filmskom režijom. 

Učestvovao na više od 150 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Do sada je priredio 12 samostalnih izložbi.  Dizajnirao je i kaligrafski ispisao veliki broj povelja, zahvalnica, diploma, korica knjiga i logotipa za razne institucije. Za Medicinski fakultet u Beogradu ilustrovao je nekoliko knjiga. Objavio crteže i ilustracije u mnogim časopisima. 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00