utorak, 9. april 2024.  09:54h
Pročitano 298 puta

Promocija knjige „Ukrštene reči“ Zorana Kostića Caneta u Gradskoj biblioteci Pančevo

U čitaonici Gradske biblioteke Pančevo u sredu, 10. aprila u 19 časova održaće se tribina „Pop kultura i društveni angažman“ i promocija knjige „Ukrštene reči“ Zorana Kostića Caneta.

Učestvuju: Zoran Kostić Cane, frontmen grupe Partibrejkers i Ivana Dimić, pisac Učestvuju: Zoran Kostić Cane, frontmen grupe Partibrejkers i Ivana Dimić, pisac Pančevo MOJKraj/arhiva

 

Učestvuju: Zoran Kostić Cane, frontmen grupe Partibrejkers i Ivana Dimić, pisac

„Pesme Zorana Kostića Caneta su ogledalo okrenuto prema vama, one motivišu i pokreću na delanje. Jedan čovek, a to može biti svako od nas, beskompromisno se hvata ukoštac sa sudbinom i životom, i ne namerava da poklekne. Iako knjiga zabrinjava i rastužuje, ona pre svega pruža utehu i ohrabruje“.

 

tribina pop kultura i drustveni angazman i promocija knjige ukrstene reci zorana kostica caneta 768x384

 

Zoran Kostić Cane

Zoran Kostić, poznatiji kao Cane, je srpski i jugoslovenski rok muzičar, najpoznatiji kao pevač i frontmen grupe Partibrejkers.

Pevačku karijeru je započeo u grupi Urbana gerila. Kasnije je postao frontmen grupe Radnička kontrola sa kojom je poslednji put nastupio u oktobru 1981. u Ljubljani, kao predgrupa grupi Šarlo akrobata na njihovom poslednjem koncertu. Godinu dana kasnije, u avgustu 1982, osnovao je grupu Partibrejkers.

Od 2014. godine član je supergrupe Škrtice. Godine 2024. objavio je zbirku pesama Ukrštene reči.

Ivana Dimić – srpski pisac i dramaturg

Rođena je 30. jula 1957. godine u Beogradu, gde je 1982. godine diplomirala dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Paralelno je apsolvirala na odseku Opšte književnosti sa teorijom književnosti na Filološkom fakultetu. Završila je postdiplomske studije na CEU (Evropski univerzitetski centar) u Nansiju (Francuska) na odseku Civilizacija 1984/85. godine.

Član je Srpskog književnog društva od 2001. godine, a status Istaknutog umetnika u Udruženju dramskih umetnika je stekla 2005. godine.

Objavila jedan roman, pet knjiga kratkih priča, više drama, više dramatizacija i adaptacija za pozorište, tri serije za televiziju, više prevoda sa engleskog i francuskog jezika i bila dramaturg na većem broju pozorišnih predstava.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00