utorak, 9. april 2024.  08:51h
Pročitano 314 puta

Književni kafe 11. aprila u Pančevu: Pesnički duet dva Bojana – Babića i Vasića

U novom izdanju Književnog kafea u Pančevu održaće se Pesnički duet dva Bojana - Babića i Vasića, i to u četvrtak, 11. aprila u 19 časova u Foajeu Kulturnog centra Pančeva. Razgovor sa pesnicima vodiće kao i do sada Jasmina Topić.

Razgovor sa pesnicima vodiće kao i do sada Jasmina Topić Razgovor sa pesnicima vodiće kao i do sada Jasmina Topić Kulturni centar Pančevo / promo

 

 

Bojan Vasić (1986) je književnik i književni kritičar. Pored poezije objavljuje i roman Vlastelinstva. Bio je član pesničke grupe zajedno s Tamarom Šuškić, Urošem Kotlajićem, Goranom Korunovićem i Vladimirom Tabaševićem, okupljene oko edicije Caché. Živi u Pančevu. Dobitnik je nagrada Mladi Dis i Matićev šal za zbirku „Srča” kao nagrada Miroslav Antić i Vasko Popa za knjigu „Toplo bilje”. Zastupljen je u nizu generacijskih izbora. Vasićeve pesme prevođene su i na slovenački, poljski, engleski, nemački i makedonski jezik. Član je Srpskog književnog društva. Sa svojim romanom „Vlastelinstva” ušao je u najuži izbor za nagradu Beogradski pobednik za 2023. godinu. Iste godine je bio u užem izboru za NIN-ovu nagradu.

Bojan Babić je rođen 1977. Do sada je napisao osam knjiga poezije i proze. Nagrađen je stipendijom Fonda Borislav Pekić za omnibus-roman „Devojčice, budite dobre”. Njegov roman „Ilegalni Parnas”, objavljen 2013. godine bio je u užem izboru za NIN-ovu nagradu kao i za regionalnu nagradu Meša Selimović. Bio je gost predavač u okviru nekoliko škola za kreativno pisanje. Evropska mreža za književnost i prevođenje Traduki i Sarajevski Otvoreni Centar su mu bili domaćini na jednomesečnom rezidencijalnom program u Sarajevu tokom 2012. godine. Takođe je, kao stipendista, boravio u rezidenciji za pisce u Visbiju na švedskom ostrvu Gotland u okviru projekta Create in Residence koji su Udruženje Krokodil i Nova Iskra iz Beograda realizovali u saradnji sa Švedskim institutom. Njegove knjige prevođene su na engleski, makedonski, kazaški. Krajem godine, izdavačka kuća Raštan objavila je zbirku poezije Glasine o slobodi. Odrastao je u Mladenovcu. Živi u Beogradu i radi kao kopirajter.

 

knjizevni kafe 11 april

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00