četvrtak, 4. april 2024.  19:08h
Pročitano 998 puta

Đaci iz Pančeva i Dolova nagrađeni na Festivalu „Zlatna kaciga“ u Kruševcu

Međunarodni Dan šale, 1. april, nastavnica likovne kulture, Milica Uskoković, sa svojim nagrađenim učenicima iz OŠ "Bratstvo-jedinstvo" Pančevo i OŠ "Aksentije Maksimović" Dolovo, je provela u Kruševcu. 

Nastavnica Milica Uskoković i đaci Sara Mitrović, Kristijan Velkovski i Milica Glavonić Nastavnica Milica Uskoković i đaci Sara Mitrović, Kristijan Velkovski i Milica Glavonić OŠ "Aksentije Maksimović" Dolovo

 

 

Na 32. međunarodnom festivalu himora i satire "Zlatna kaciga", na likovnom konkursu na temu Prijatelj, učenici su ostvarili zapaženi rezultat. Sara Mitrović iz Pančeva je osvojila prvo mesto za karikaturu i glavnu novčanu nagradu, dok su Kristijan Velkovski iz Pančeva i Milica Glavonić iz Dolova dobili specijalne diplome za karikaturu. 

 

nagradjeni djaci iz dolova

 

Svi oni su dobili poziv za učešće na Masterklas radionicama za karikaturu, koje je vodio poznati karikaturista Muhamed Đerlek iz Novog Pazara.

Nakon toga usledila je dodela nagrada u foajeu Kulturnog centra Kruševac i svečano završno veče festivala u bioskopskoj sali. 

Da je Kruševac već tradicionalno sjajan organizator ovog festivala, potvrđuje i visok nivo same završne večeri, veliki broj uspešnih ljudi tu okupljenih, kao i velika medijska propraćenost.

 

434415690 377188108474746 5995155572107296946 n

 

"Kruševac je grad pun istorije i kulture, rado bismo došli opet, ima toliko toga za obići i videti. A biti deo ovog festivala, meni i mojim učenicima je bila čast", izjavila je nastavnica Milica Uskoković.

 

masterklas u krusevcu

 

U Kruševcu je 1. aprila pre tačno 100 godina, rođen naš poznati glumac i jedan od najistaknutijih komičara bivše Jugoslavije, Miodrag Petrović Čkalja - dvaput nagrađivan za životno delo na festivalu "Zlatna kaciga". Povodom stogodišnjice od njegovog rođenja su ove godine organizovani "Čkaljini dani" Prvi Međunarodni festival akademskih predstava.

 

Fotografije: OŠ "Aksentije Maksimović" Dolovo

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00