utorak, 2. april 2024.  13:58h
Pročitano 294 puta

Ekipa domaćeg filma „Za danas toliko“ gostovaće 4. aprila u Kulturnom centru Pančevo

Reditelj Marko Đorđević i glumica Ivana Vuković gostovaće u Kulturnom centru Pančeva ispred ekipe domaćeg hit filma „Za danas toliko“ u četvrtak, 4. aprila. 

Bioskopska projekcija filma „Za danas toliko“ zakazana je u 20 časova, a nakon projekcije će sa gostima biti održan razgovor Bioskopska projekcija filma „Za danas toliko“ zakazana je u 20 časova, a nakon projekcije će sa gostima biti održan razgovor Pančevo MOJKraj/arhiva

 

Bioskopska projekcija filma „Za danas toliko“ zakazana je u 20 časova, a nakon projekcije će sa gostima biti održan razgovor.

Film „Za danas toliko“, novo ostvarenje scenariste i reditelja Marka Đorđevića, premijeru je imao u okviru „Takmičarskog programa“ 52. izdanja beogradskog FEST-a.

Ukratko sinopsis Đorđevićevog novog filma glasi: Spremanjem omiljenih mu kolača – čupavaca, Šarenci uspevaju da namame najstarijeg brata da dođe kući. Vreme kao da prestaje da postoji i počinje bajka o srećnim ljudima. Naizgled obični letnji dani postaju neobični. Zaljubljeni u život, oni uzdižu realnost iznad tla, rasterujući tamne oblake vedrinom, navodi se u saopštenju.

Marko Đorđević je režirao po sopstvenom scenariju, a on je i montažer filma. Stefan Milosavljević je direktor fotografije, a Stevan Milošević dizajner zvuka. Za kolor-korekciju se postarala Ester Nađi, a za miks zvuka Kostas Filaktidis. Lara Bunčić je scenografkinja, a Jelena Anđelković kostimografkinja filma. Pomoćnica režije je Tamara Todorović.

Uloge tumače: Filip Đurić, Ivana Vuković, Nikola Rakočević, deca Miona Pejković i Milica Jovović, te regionalna i međunarodna zvezda Goran Bogdan. Film traje 105 minuta.

Film „Za danas toliko“ je nastao pod okriljem producentske kuće Altertise, a u koprodukciji sa kućama CinneRent, Digital Goblen Media i Stiglitz Production. U pitanju je koprodukcija Srbije i Republike Srpske. Nastanak filma podržali su: Ministarstvo kulture Republike Srbije, Filmski centar Srbije, Audio vizuelni centar Republike Srpske i Grad Novi Sad. Film je producirao Miloš Pušić, dok su koproducenti Ivica Vidanović i Đorđe Vranješ. Stefan Jevđenijević je izvršni producent pomenutog ostvarenja. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00