ponedeljak, 18. mart 2024.  18:30h
Pročitano 287 puta

U Kačarevu odigrana predstava Ikarov let

Na pozorišnoj sceni Doma omladine Kačarevo 15. marta odigrana je pozorišna predstava za decu "Ikarov let". Predstavu su igrali glumci pozorišta "Šareni suncokreti" iz Zrenjanina. 

U Kačarevu odigrana predstava Ikarov let Dom kulture Kačarevo

 

 

O predstavi: 

"Ikarov let" je predstava u kojoj su prisutni elementi glume, lutkarstva, baleta i protkana je numerama klasične muzike. Igraju balerina i glumica Tanja Damjanovski u ulozi Ikara i akademski glumac Predrag Kolarević, u ulozi Dedala.

Glumci sporadično animiraju leteće lutke koje je izradio lutkar Zoran Ćule-Stojanović. Predstava ima srećan završetak s porukom: "Nauči u životu da letiš ili dobro da plivaš".

Radnja predstave prikazana je u lavirintu, kroz čije bezizlazne hodnike Ikara i Dedala proganja kralj Minoj koji ih je tu zatvorio. Dedal je, kao veliki pronalazač tog doba, napravio plan i sagradio lavirint. Zatim je pomogao hrabrom junaku Teseju da pobegne iz lavirinta, pošto je ovaj pobedio opasno čudovište Minotaura, inače Minojevo mezimče. Minoj je zbog toga u lavirint zatvorio Dedala i njegovog sina Ikara i oteo od njih plan prolaza. Galebovi i rode nastanjene na vrhovima zidina začaranog kruga hodnika ukazali su ocu i sinu kako da naprave krila i pobegnu iz zatočeništva. U toku leta, Ikar je leteo visoko do sunca, uprkos savetima svoga oca da to ne čini. Zbog toga mu se istopio vosak pomoću koga su bila pričvršćena krila, pa je pao u more gde je nastavio da pliva zajedno sa delfinima.

 

8 ikarov let kacarevo

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00