četvrtak, 29. februar 2024.  11:22h
Pročitano 273 puta

Nostalgično putovanje sa Franom Lasićem za Dan žena u Kulturnom centru Pančeva

Koncert „Nostalgično putovanje“ poznatog jugoslovenskog glumca i muzičara Frana Lasića biće održan u petak, 8. marta na Međunarodni dan žena, u 20 sati u dvorani Kulturnog centra Pančeva.

Prema rečima Frana Lasića, koncert će početi hitovima iz šezdesetih godina 20. veka, a završiće se hitovima iz sadašnjeg vremena Prema rečima Frana Lasića, koncert će početi hitovima iz šezdesetih godina 20. veka, a završiće se hitovima iz sadašnjeg vremena Kulturni centar Pančevo / promo

 

 

Karte za ovaj koncert mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra po ceni od 1.300 dinara.

Prema rečima Frana Lasića, koncert će početi hitovima iz šezdesetih godina 20. veka, a završiće se hitovima iz sadašnjeg vremena. Tokom koncerta publika će osetiti šta je pravi vremeplov, putovaće kroz vreme i vratiti se u neke prošle lepe i bezbrižne dane, uz muziku tog vremena.

Frano Lasić je jugoslovenski i hrvatski glumac i pevač iz Dubrovnika. Svoj prvi film „Okupacija u 26 slika“ Lordana Zafranovića snima 1978. godine. 1983. godine odlazi u Ameriku gde je proveo sedam godina i gde je završio produkciju i glumu. Nakon Amerike kraće vreme je živeo u Engleskoj i u Beču. Do danas je igrao u više od 55 filmova sa područja Jugoslavije. Najzapaženiju ulogu ostvario je u filmu „Slučaj Harms“ Slobodana Pešića (1987.) i u „Kiklopu“ režisera Antuna Vrdoljaka iz 1982. koji je rađen po romanu Ranka Marinkovića. 

Zabeležio je uloge u serijama ”Dnevnik velikog Perice”, ”Aleksandar od Jugoslavije”, ”Ubice mog oca”. Početkom 2000-ih, igrao je u telenovelama "Villa Maria", "Obični ljudi" i "Dolina sunca", kao i po ulozi Marinka Ružića u sapunici "Zabranjena ljubav". Takođe, igrao je i u vrlo popularnim serijama, kao što su ”Selo gori a baba se češlja”, ”Budva na pjenu od mora”, ”Bitange i princeze”, ”Beležnica profesora Miškovića”.

Ostvario je i zapaženu muzičku karijeru. Godine 1983. godine nastupio je na Splitskom festivalu zabavne glazbe sa pesmom Đela Jusića „Zagrljeni“ koja je postala veliki hit. Takođe njegova pesma „Volim te budalo mala“ bila je pobednica Zagrebfesta, a objavio je i LP Frano Lasić gde se pored ovih hitova nalazi i hit „Dobro jutro“.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00