četvrtak, 7. decembar 2023.  13:13h
Pročitano 810 puta

Film „Kreka – Lovac na snove“ 8. decembra u Kulturnom centru Pančevo

Projekcija filma „Kreka – Lovac na snove“ reditelja Slobodana Ivetića biće održana u Dvorani kulturnog centra u Pančevu, u petak, 8. decembra u 19 časova.

Projekciji filma prisustvovaće scenograf Miljen Kreka Kljaković i reditelj i scenarista filma Slobodan Ivetić. Nakon projekcije biće razgovor sa autorima filma, publika će biti u prilici da postavlja pitanja Projekciji filma prisustvovaće scenograf Miljen Kreka Kljaković i reditelj i scenarista filma Slobodan Ivetić. Nakon projekcije biće razgovor sa autorima filma, publika će biti u prilici da postavlja pitanja Grad Pančevo

 

Projekciji filma prisustvovaće scenograf Miljen Kreka Kljaković i reditelj i scenarista filma Slobodan Ivetić. Nakon projekcije biće razgovor sa autorima filma, publika će biti u prilici da postavlja pitanja.

Film prati karijeru poznatog filmskog scenografa Miljena Kreke Kljakovića i otkriva svu lepotu i značaj filmske scenografije. Upoznajemo se sa njegovim radom, od prvog poteza olovke pa do gradnje čitavih gradova i stvaranje čarobnih svetova na drugim planetama. Prvi put otkrivamo šta se dešava iza kamere i kako se rađa i kako počinje da dejstvuje filmska magija. 

U filmu učestvuju velika svetska imena sedme umetnosti, najeminentniji autori, dobitnici Oskara, producenti, glumci među kojima je i Džoni Dep deo filma.

Naš čuveni filmski kritičar Milan Vlajčić za film je rekao „Ne pamtim kad je neki Fest zatvoren takvom količinom lepote i filmskih čuda. Kakva poslastica za kraj Festa!“

2021 godine Film “KREKA – Lovac na snove” proglašen je od strane Udruženja filmskih umetnika Srbije za najbolji dokumentarni film godine.

 

Plakat za film KREKA min

Flajer za film KREKA min1 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentar



Saglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00