sreda, 20. septembar 2023.  08:01h
Pročitano 651 puta

Poziv za učešće na trećoj književnoj radionici „Rukopisi“ u Pančevu

Dom omladine Pančevo, u saradnji sa Udruženjem književnika i književnih prevodilaca Pančeva, poziva srednjoškolce i studente, odnosno zainteresovane do 31. godine starosti, a koji žive u Pančevu ili Beogradu da se prijave na treći ciklus književne radionice ,,Rukopisi“. 

Prijave su do 23. oktobra, a radionica će početi 1. novembra. Prijave su do 23. oktobra, a radionica će početi 1. novembra. Dom omladine Pančevo / promo

 

Radionica traje šest meseci, od novembra ove, do maja sledeće godine, a održava se u prostorijama Doma omladine Pančevo, jedanput nedeljno (po potrebi i dogovoru i više).

Da biste se prijavili, treba da popunite upitnik na linku Doma omladine i pošaljete prijavu na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ukoliko ne možete da preuzmete link na pomenutom sajtu odnosno stranici, upitnik možete dobiti tako što ćete poslati zahtev na mejl adresu. 

Program sufinansira Dom omladine, tako da je mesečni iznos za učešće na radionici 1.500 dinara. Prijave su do 23. oktobra, a radionica će početi 1. novembra. 

Broj mesta je ograničen.

O radionici i rezultatima:

Radionica pisanja obuhvata osnove pisanja, sa podelom na dva segmenta: poeziju i prozu, daje uvid u savremenu književnu scenu kao i književne klasike, razmenu knjiga i razgovor o pročitanom, različite vežbe pisanja, rad na već postojećim tekstovima, informisanje o književnoj periodici i prilici za objavljivanje knjige, i uopšte, podizanje znanja i kvaliteta pisanja. Radionica je namenjena svim ljubiteljima književnosti koji bi da steknu bolji uvid u savremeno pisanje ili književnu scenu, kao i onima koji pišu ili žele da pišu. Sastanak sa polaznicima je jedanput nedeljno, a po dogovoru i dvaput, a takođe podrazumeva i uključivanje u različite programe i aktivnosti, kao i priliku da radioničari samostalno realizuju neke od svojih ideja u saradnji sa Domom omladine Pančevo i/ili Udruženjem književnika Pančeva. Radionica podrazumeva i završno čitanje (predstavljanje) polaznika radionice u okviru književne manifestacije Rukopisi u maju sledeće godine u Pančevu. Odabrani autori biće u prilici da objave svoje prve radove u časopisu, a jedan autor će imati priliku i da dobije objavljenu prvu knjigu pesama. Radionicu vodi književnica Jasmina Topić, urednica pesničke edicije Najbolja i zbornika Rukopisi.

 

rukopisi radionica

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00