ponedeljak, 28. avgust 2023.  20:24h
Pročitano 714 puta

Tribute to Wayne Shorter 29. avgusta u Pančevu

Tribute to Wayne Shorter bend nastupiće u utorak, 29. avgusta od 20 sati na platou ispred Narodnog muzeja Pančevo, u okviru Kulturnog leta. 

Publika će imati priliku da i ovog utorka uživa u džez muzici Publika će imati priliku da i ovog utorka uživa u džez muzici Dom omladine Pančevo / promo

 

Publika će imati priliku da i ovog utorka uživa u džez muzici. Ovaj muzički događaj će ljubitelje džeza provesti kroz bogatu muzičku baštinu Wayne Shortera, legendarnog džez saksofoniste i kompozitora koji je poznat po svojim inovativnim doprinosima džezu i saradnji s najvećim imenima u industriji. 

Nastupiće: Kristijan Đorđević, saksofon, Miljan Mitrović klavir, Vukan Potežica, kontrabas i Dimitrije Mojsijević bubanj.

Wayne Shorter je istaknuti američki džez saksofonista, kompozitor i producent, rođen 25. avgusta 1933. godine. Smatra se jednim od najinovativnijih muzičara u džezu, poznat po svojoj sposobnosti da istražuje različite stilove i žanrove.

Karijeru je započeo svirajući sa muzičarima kao što su Horace Silver i Maynard Ferguson, da bi kasnije postao član legendarnog Miles Davis Quinteta zajedno sa Herbie Hancockom, Ron Carterom i Tony Williamsom. Njegova saradnja s Davisom donela je neka od najuticajnijih džez ostvarenja tog doba.

Shorter je takođe bio ključan član fusion benda Weather Report, gde je kombinovao džez sa elementima roka i elektronike. Njegovo komponovanje i improvizacija su oblikovali mnoge aspekte džez muzike, a njegov bogat katalog originalnih kompozicija i dalje inspiriše muzičare širom sveta.

Njegova muzika se odlikuje harmonijskom dubinom, nekonvencionalnim ritmovima i emotivnim izražajem. Njegove kompozicije često kombinuju različite žanrove i stvaraju jedinstvene zvučne pejzaže.

Tribute koncert "Tribute to Wayne Shorter" pruža priliku da se dublje uroni u ovu izvanrednu muzičku karijeru i da se uživo doživi duh njegove kreativnosti i inovacije.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00