nedelja, 23. jul 2023.  06:51h
Pročitano 1434 puta

Najveća zvezda afrobita Femi Kuti 25. jula u Pančevu

Legendarni Femi Kuti, jedan od najvećih živih afričkih muzičara, svakako najveća zvezda afrobita, višestruko „Grammy” nominovani ambasador Unicefa, okviru svoje evropske turneje 25. jula nastupiće u Pančevu.

Femi Kuti će održati koncert na Korzou, u ulici Živojina Mišića u 21:30. Ulaz je slobodan Femi Kuti će održati koncert na Korzou, u ulici Živojina Mišića u 21:30. Ulaz je slobodan Dom omladine Pančevo / promo

 

Femi Kuti će održati koncert na Korzou u 21:30, u ulici Živojina Mišića. Ulaz je slobodan.

Na evropsku turneju dolazi u pratnji svog velikog benda i plesačica, koji, kako muzički kritičari širom sveta kažu, čine da sve izgleda kao tri šoua u jednom.

Princ afrobita, jedan od pravih velikana afričke muzike, veliki borac za političku i socijalnu pravdu, dosledan naslednik svoga velikog oca Fele Kutija - sve ovo su reči kojima se najčešće opisuje lik i delo čuvenog nigerijskog muzičara Femija Kutija.

Femi je vlasnik mnogobrojnih hitova i albuma, koji sa podjednakom strašću živi svoju muziku, ali i vodi borbu za ljudska prava i sve druge probleme afričkog kontinenta, zbog čega ga je Amnesti internešenal imenovao za svog „afričkog ambasadora“.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00