sreda, 24. maj 2023.  12:56h
Pročitano 1495 puta

Svečano otvoreni 20. „Majski dani knjige“ u Gradskoj bibliteci Pančeva

Jubilarni 20. “Majski dani knjige“ svečano su danas otvoreni u Gradskoj biblioteci Pančeva, a povodom slave ove ustanove kulture, Sveti Kirilo i Metodije.

Manifestaciju je otvorila članica Gradskog veća za kulturu Marija Jević Manifestaciju je otvorila članica Gradskog veća za kulturu Marija Jević Grad Pančevo

 

Dragi moji srećna vam slava. Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas pred vama i što u ime grada mogu da vas pozdravim. Dvadeset godina održati živom manifestaciju nije malo. Mnogo ste volje i truda uložili u to i ja vam čestitam što ste uspeli. Knjiga je verna prijateljica. Knjiga je strpljiva učiteljica. U knjizi ćemo potražiti rešenje i utehu. Grad Pančevo je ponosan što ima Majske dane knjige, manifestaciju koja nam uvek dovede dobre autore, zanimljive programe i koja neguje one prave vrednosti. Vrednosti koje nam danas itekako nedostaju. Hvala vam što ste i ove godine maj ulepšali pričama o knjigama, rekla je Marija Jević, član Gradskog veća zadužena za kulturu i omladinu svečano otvarajući ovogodišnje Majske dane knjige u Gradskoj biblioteci Pančevo.

IMG 5517

 

 

Na ovoj svečanosti je promovisan majski broj naučnog časopisa za teoriju i praksu bibliotekarstva „Čitalište”, a dodeljena je Plaketa „Čitališta”. Ona je pripala projektu „Katalog biblioteka fruškogorskih manastira”.

Prisutni su tim povodom u čitaonici Gradske bilioteke mogli da pogledaju i izložbu „Rukopisna knjiga u bibliotekama fruškogorskih manastira” Vesne Petrović i Dubravke Simović.

 

IMG 5501 min

 

Istog dana u popodnevnim satima održan je naučni skup „Biblioteke i identitet 4”, a uveče je, u kafeu „Galerija”, priređeno književno veče gde se razgovaralo o laureatu NIN-ove nagrade, knjizi Danice Vukićević „Unutrašnje more”. Moderator je bila Jasmina Topić, a gosti Danica Vukićević, Milena Đorđijević i Vasa Pavković.

„Majski dani knjige“ trajaće do 31. maja.

 

majski dani knjige u pancevu 2023 program min

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00