utorak, 24. januar 2023.  15:26h
Pročitano 300 puta

Pančevo: Grupna izložba radova iz radionice Ljiljane Rivić „Oživeli snovi“

Grupna izložba mozaika nastalih na radionicama mozaika Ljiljane Rivić „Oživeli snovi“ biće svečano otvorena u četvrtak, 26. januara u 19 časova u Narodnom muzeju Pančevo.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi dvadeset i tri autora u tehnici mozaika koji su nastali u prethodnih nekoliko godina na radionicama mozaika u ateljeu Ljiljane Rivić Na izložbi će biti predstavljeni radovi dvadeset i tri autora u tehnici mozaika koji su nastali u prethodnih nekoliko godina na radionicama mozaika u ateljeu Ljiljane Rivić Narodni muzej Pančevo

 

Posle uspešnih izložbi u galeriji Singidunum i Kući Đure Jakšića u Kragujevcu grupna izložba radova Oživeli snovi iz ateljea Ljiljane Rivić gostuje i u Narodnom Muzeju Pančevo.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi dvadeset i tri autora u tehnici mozaika koji su nastali u prethodnih nekoliko godina na radionicama mozaika u ateljeu Ljiljane Rivić.

Na mozaicima koji su rađeni od prirodnog kamena i staklene venecijanske paste, predstavljeni sakralni ali i profani motivi.

Ljiljana Rivić rođena je u Beogradu 1976. godine. Diplomirala je na Akademiji SPC za umetnost i konzervaciju u klasi profesora Zorana Mihailovića 2005.godine na zidnom slikarstvu. 

Master studije završava 2012. godine na istom fakultetu u klasi Zorana Mihailovića. 

Njeni mozaici se mogu videti u mnogim sakralnim objektima Srbije i Crne Gore, a prvih sto kvadrata mozaika u Kripti Hrama Svetog Save izvela je sa svojom ekipom mozaičara.

Pored sakralnih mozaika, izražava se i kroz svoju poetiku sveta od izmišljene jave gde kamen približava boji i slika sa njim.

Član je ULUPUDS-a od 2009.godne. Živi i radi u Beogradu i Novom Sadu.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00