nedelja, 25. decembar 2022.  18:37h
Pročitano 466 puta

U Omoljici održana 11. Godišnja smotra folklora KUD-a “Žisel”

Tradicionalni godišnji koncert izvorne narodne umetnosti i folklora je kulturno-umetničko društvo “Žisel” iz Omoljice po 11. put organizovalo 24. decembra u sali svoga sedišta, u Omladinskom domu.

Ovom manifestacijom pod nazivom “Omoljica, kroz igru i pesmu” se obeležava kraj godine Ovom manifestacijom pod nazivom “Omoljica, kroz igru i pesmu” se obeležava kraj godine KUD Žisel, Omoljica

 

Ovom manifestacijom pod nazivom “Omoljica, kroz igru i pesmu” se obeležava kraj godine, u kojoj su vredni i ambiciozni članovi KUD-a “Žisel” vredno vežbali i omasovljavali svoje društvo nakon dve godine epidemijske pauze i povratak na prethodne uspešne staze. 

Sala je bila tesna da primi veliki broj zainteresovanih posetilaca željnih ovakvih kulturnih programa koje im je KUD “Žisel” redovno prezentovao. Ovim koncertom sa svojim prijateljima se na najbolji način najavljuju i najlepši predstojeći zimski praznici, kaže Božidar Potkonjak, predsednik KUD “Žisel” Omoljica.  

Kao i uvek ovakva dešavanja prati veliki broj posetilaca, kako iz Omoljice tako i iz okolnih mesta, odakle takođe dolaze njihovi članovi. Pružena je velika i srdačna podrška publike, koja je velikim aplauzom bodrila svaki korak.

Omoljačka publika je bila u mogućnosti da vidi minuli rad u ovoj godini, igre i pesme svih kategorija folklornih grupa, od najmlađih predškolskih, dva školska  do izvođačkog ansambla. 

Prezentovane su koreografije narodne igre i pesme, prikaza običaja i instrumentalne i vokalne tačke.

 

kud zisel

 

Bogat program su svojim učešćem uveličali i gosti, članovi Omoljačkog crkvenog hora i podmladka crkvenog hora koje priprema i vodi dirigent Milica Golić, diplomirani muzički pedagog.

Dodatni sjaj su dali talentovani članovi muzičke porodice Mitić, odeveni u narodne nošnje, gde je otac Nenad svirao na duduku i fruli, a supruga Milica i ćerke Iva (8 god.) Mila (7 god.) i Lana (4 god.) su pevale tradicionalne pesme.

Po završetku oficijelnog dela programa se nastavilo sa druženjem sa mnogobrojnom publikom u zajedničkom kolu i uz prigodnu zakusku. Ovim koncertom su Omoljački amateri napravili sjajnu najavu najlepših predstojećih zimskih praznika, ali i svoju zasluženu zimsku pauzu i punjenje baterija za novu sezonu, koja će biti puna izazova, zaključio je Božidar Potkonjak, predsednik KUD “Žisel” Omoljica.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00