četvrtak, 21. januar 2016.  07:25h
Pročitano 2912 puta

Ognjen Glavonić na Berlinskom festivalu filma

Dokumentarni film “Dubina dva” Pančevca Ognjena Glavonića, jedan je od pet srpskih filmova koji će biti prikazan na 66. Međunarodnom festivalu filma u Berlinu, od 11. do 21. februara.

Na festivalu u Berlinu biće prikazano pet srpskih filmova a među njima i rad našeg Pančevca Ognjena Glavonića Na festivalu u Berlinu biće prikazano pet srpskih filmova a među njima i rad našeg Pančevca Ognjena Glavonića www.rts.rs

Reditelj Ognjen Glavonić kazao je za RTS da je film Dubina dva njegov prvi dugometražni dokumentarni film, koji kombinuje „živa“ svedočansta i snimke prostora na kojima su se dogodili zločini pre 17 godina.

Dubina dva je eksperimentalni dokumentarni triler o masovnoj grobnici u predgrađu Beograda, kazao je Glavonić i dodao da je želeo da se film obraća direktno gledaočevim željama i mašti.

Međunarodni filmski festival u Berlinu otvoriće 11. februara film rediteljskog dua Džoela i Itana Koena Hail, Ceasar, a žirijem za dodelu glavne nagrade, Zlatnog medveda, predvodiće američka glumica i trostruka Oskarovka Meril Strip.

Međunarodni filmski festival u Berlinu osnovan je 1951. godine, a od 1978. godine redovno se održava svake godine u februaru.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00